Cortenstaal | Ecobouwers.be

U bent hier

Cortenstaal

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van BCLF
29/02/2016 - 21:15

Hallo Ecobouwers,

Wij overwegen om op onze terrassen enkele fijne elementen te laten uitvoeren in Cortenstaal. Maar we hebben toch enkele vragen:

  • is de milieuimpact (bij productie van) van cortenstaal aanvaardbaar? Ik las ook dat het niet te recycleren is. Klopt dat?
  • Ik las ook "de oxidehuid is wel dichter dan bij bij normaal staal maar uiteindelijk niet stabiel, het materiaal komt langszaam maar zeker in het milieu terecht;• hierbij komen naast ijzer ook koper, chroom, nikkel en fosfor in het milieu"
  • door regen zou er steeds roest oplossen en van het element afdruipen. Is dat zo? Want in dat geval misschien toch niet ideaal voor bloembakken op het dakterras.

Wie weet hier meer over? Alvast bedankt voor jullie reacties.

LF

 

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Roel P.
02/03/2016 - 13:45

Beste BCLF,

gisteren toevallig De verdieping (www.deverdieping.be/project/ontwerp ) in Heusden-Zolder bezocht. Hieraan werd een nieuw volume toegevoegd met Cortenstaal als buitenbekleding. De architecte verwees inderdaad naar dit probleem. Als oplossing hadden zij de onderste beplating wat meer uitgekraagd en werd het afdruipend ijzerrijk water hier opgevangen en afgevoerd.

Roel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.