corrosie/erosie warmtewisselaar condensatie gasketel | Ecobouwers.be

U bent hier

corrosie/erosie warmtewisselaar condensatie gasketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

20/12/2009 - 12:49

Sinds 2001 heb ik een nieuwe Buderus Logamax plus GB112 43 Kw wandketel. De aluminium warmtewisselaar gaat steeds opnieuw kapot door kleine gaatjes (cavitatie of put-erosie ?) direct bij de ingang. De leverancier heeft deze reeds vijf maal onder garantie vervangen. Ik heb enkel radiatoren en overweeg nu een evenwichtsfles te laten installeren omdat ik echt vanaf wil.  De installateur wijt het aan een ontwerpfout in de ketel en is zeer behulpzaam. Een te grote weerstand door de lange warmtewisselaar zouden de oorzaak kunnen zijn. Bijgaande foto laat ingang aan de onderkant v/d warmtewisselaar zien.  Links zie je de gaatjes in het aluminium. Hieronder zit dus direct de pomp aangesloten.

1 Reactie

Reacties

21/12/2009 - 19:05

Te hoge weerstand in de warmtewisselaar is het niet. Deze warmtewisselaar heeft grote doorgangen. Bij ander merken zijn de doorgangen in de warmtewisselaar veelkleiner dus is er veel weerstand.

Om caviatie te hebben moet er luchtbellen kunnen ontstaan , door aan de ingang circulatiepomp een lage druk te hebben. Je kan aan de uitgang van de ketel een micro bellenontluchter plaatsen om zo snel mogelijkde installatie te ontluchten.

Uit welk materiaal zijn je cv leidingen kan misschien corrosie zijn door verbinden van verschillende materialen bv koper- ijzer verbinding.

Zijn er aditieven in de installatie gedaan die de warmtewisselaar aantasten, of heb je een ontkalker staan op het leidingswater waardoor de hardheid misschien te laag is en dit in de installatie komt .

Deze warmte wisselaar is veel gebruikt ( in nederland noemt het Nefit buderus) en wordt hier tot 10jaar garantie gegeven opgegeven in nederland. Heb zelf ook nog niet meegemaakt dat deze zo defect gaat , eigenlijk hebben we nog geen enkele die defect is gegaan.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.