Controle Uf waarde ramen | Ecobouwers.be

U bent hier

Controle Uf waarde ramen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erwin.devlieger
30/07/2012 - 14:08

Beste,

Omdat het niet steeds bij de grote raamboeren moet zijn, heb ik ook een prijsofferte geplaatst bij een "kleinere" (Belgische) speler.

Ik vermoed dat de profielen ook hier wel zullen ingetrokken worden bij één van de grote alu-leveranciers (mij evenwel niet bekend op dit moment) en waarbij door de firma zelf de verdere handelingen, zoals aanbrengen kamerisolatie, tochtstrips, verven ... worden uitgevoerd.

Bij de verschillende ramen, deuren en schuiframen wordt er op de website van de onderneming melding gemaakt van de Uf waarde bij de CE-markering van het product.

Op welke wijze kan ik deze opgegeven Uf-waarde controleren?

Zijn hiervoor welbepaalde verplichtingen voorzien?

Alvast bedankt voor de info

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Dirk Verbeeck
30/07/2012 - 15:40

Beste Erwin,

Tenzij je houten ramen laat maken door een schrijnwerker gaat je ramenproducent met één of ander profiel werken. Naast een CE-markering hebben die in België vrijwel altijd een ATG-attest (Attestation Technique / Technische goedkeuring). Daarvoor zijn er proeven uitgevoerd op een staal. Die ATG-'s kun je nalezen op de site van de Belgische Unie voor de Technische Goedkeuring in de bouw: www.butgb.be. Kies onder Domein voor Gevels - Ramen en druk op Zoek. Hoewel het vertrouwde "handje" als linkaanduiding niet werkt zijn alle regels wel aan te klikken en kun je naar de bewuste ATG gaan. De Uf-waarde staat daar telkens in vermeld.

Uf is de waarde van het profiel, Ug van het glas en Uw van het raam (respectievelijk Frame, Glass, Window).

Via www.windat.org kun je gratis en legaal een rekenprogramma downloaden om de juiste Uw-waarde uit te rekenen maar blijkbaar is er geen update meer gebeurd sinds 31-10-2006.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.