Contega PV | Ecobouwers.be

U bent hier

Contega PV

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pierre-7
28/03/2008 - 10:03

Ga volgende week mijn ramen afplakken met contega PV. Heb er wat over gelezen en nu ik het in mijn hadden heb ben ik toch wat zenuwachtig.

De vragen:

In de hoeken, zou ik plooien of de 2 stukken laten overlappen?

Wat doe ik bij het samenbrengen van begin en einde, hoeveel laten overlappen?

Tnx, Pierre

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Architect Christophe Debrabander
28/03/2008 - 11:37

in de hoeken zou ik het plooien en dus het gaas doorsnijden. en dan zoals bij buitenpleisterwerk er diagonaal een extra wapeningsgaas over leggen.

overlapping:
- op de plaats waar de overlapping gaat komen op de ondergrond een stuk unitape of tescon kleven
- de contega tape zou ik niet overlappen, maar wel het gaas (dus bij het einde de rol 10cm te lang afsnijden en dan 10cm van de tape wegsnijden). je "naad" tussen begin en einde moet dan ongeveer in het midden van je unitape zitten. dan is de overgang naar je materiaal toch luchtdicht.
- uiteindelijk zal het pleisterwerk de luchtdichting zijn en dient de wapening van de contega om ervoor te zorgen dat er in die overgang geen scheuren gaan ontstaan. dus die wapening moet overal wel goed overlappen.
- de stof van de contega dient voor de luchtdichte overgang van pleister naar ander materiaal, daarom dat ik aan begin/einde mooi tegen elkaar zou zetten met een voeg unitape eronder of een voeg orcon-lijm ertussen. de tape is nogal dik, dus bij overlappen heb ik schrik dat je het niet altijd perfect gaat kunnen aanduwen waar die schuin op de onderste contega gaat.

groeten,
christophe

afbeelding van pierre-7
27/04/2008 - 10:57

Christophe,

bedankt, heb zo een raam gedaan, maar nu doe de plakker lastig.

Hij zegt dat hij dat nu niet mooi kan afwerken. Voorstel?

Tnx, Pierre

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.