contactgeluid | Ecobouwers.be

U bent hier

contactgeluid

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hans-11
30/08/2007 - 14:27

Ik ben van plan om een bestaande volle muur van ongeveer 20 cm dik te bekleden met polystereenplaten van 8 cm met daarop een siliconensierpleister. Nu heb ik de indruk dat de huidige muren absoluut weinig geluid tegenhouden.
Zullen deze isolatieplaten het contactgeluid doen verminderen of is dit een fabeltje?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van maarten-10
30/08/2007 - 23:22

Beste,

Om contactgeluid te dempen, is het aanbrengen van harde isolatieplaten geen goede zaak: ze brengen het contactgeluid gewoon over tenzij je een spouw voorziet tussen de harde platen en de bestaande muur. Je kan ook opteren voor een voorzetwand waarachter je zachte isolatie aanbrengt (zoals rockwool, fermacell, ...). Voorzie zo weinig mogelijk 'geluidsbruggen' tussen je voorzetwand en de bestaande muur want die dragen eveneens het geluid over op je voorzetwand. Ik heb het toegepast met een goed resultaat!

Groeten.
Maarten.

afbeelding van jimmy-7
31/08/2007 - 08:12

waarom zou je een muur willen isoleren tegen contactgeluid? tenzij men aan de andere zijde constant op deze muur zit te beuken snap ik er het nut niet van.

afbeelding van stijn-13
31/08/2007 - 11:15

Beste,

Kom dan maar eens in mijn keuken staan van 1935!!

Dan zal je het nut wel snappen.

Gescheiden van de buren hun identieke keuken met een steense muur. Verschrikkelijk als een van de twee de afwas doet. Gesprekken afluisteren gaat net niet, maar wat als mijn living en di van hen daar naast komt (wij beiden gaan verbouwen). tv om ter hartst zetten?

Dus zeker isoleren en liefst met een volwaardige muur met isolatie in spauw of zoals hierboven vermeld..

afbeelding van Luc De Picker
07/09/2007 - 14:49
luc

Volle silicaatmuur tussenzetten en het zal al veel minder zijn.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.