condenserende wandketel vs. gietijzeren vloerketel | Ecobouwers.be

U bent hier

condenserende wandketel vs. gietijzeren vloerketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van theo-1
01/10/2006 - 10:55

Voor de renovatie van een aangekochte woning bevelen drie installateurs een condenserende aardgas wandketel aan, te plaatsen op de zolder. Eén installateur kiest voor een gietijzeren vloerketel met een atmosferische brander van inox branderrepen (St. Roch Greengas Plus 6 44,7 kW), te plaatsen in de kelder (extra kost van ca. € 2500 voor een nieuwe binnenschouw). Zijn voornaamste argument: gietijzeren ketel is véél duurzamer: condenserende wandketel moet na 15 j. vervangen worden. Bovendien zou zijn aanbevolen ketel 'revolutionair' zijn en even rendabel als een condensketel.
De condenserende wandketels van de andere offertes hebben alle een vermogen van ca. 9 tot 48 kW. De woning is wel groot (21 radiatoren en 61 m² vloerverwarming) maar ik lees overal dat ketels vooral niet overgedimensioneerd mogen zijn. Wat zeggen de kenners ervan??

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
02/10/2006 - 07:22
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

De gietijzere vloerketel gaat over het algemeen langer mee dan wandketels.
Echter door de condenstatie werking daalt het verbruik met ongeveer 10% tov traditionele; Met een weersafhankelijke regeling haal er het maximum uit de condensatie techniek in jouw geval.

afbeelding van joeri
04/10/2006 - 22:39

revolutionair en atmosferisch gaan niet samen ik ben installateur en ga volgende week in onze nieuwbouw een viessmann wandketel hangen die zijn het beste

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.