condenserende gaswandketel : vaillant of bulex | Ecobouwers.be

U bent hier

condenserende gaswandketel : vaillant of bulex

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steven-47
02/11/2006 - 22:53

Wie kan ons wat meer info geven betreffende gaswandketels?
Bij ons was een vaillant turbomax vuw 242 voorzien. Dan gingen we overschakelen naar een turbomax vux 362 omdat die meer vermogen had. Maar ondertussen horen we dat een condenserende gasketel veel beter is.
Nu twijfelen we tussen volgende : vaillant ecomax VHRC35 of een renova bulex Thermomaster F28E (duurdere types komen niet in aanmerking).
Wat is het nut precies van een buitenvoeler? Komt dit in de plaats van een kamerthermostaat of is dit een fabeltje?
Hopelijk kunnen jullie me helpen hiermee want zoals jullie merken ben ik een totale leek op het vlak van sanitair.

7 Reacties

Reacties

afbeelding van thomas-15
03/11/2006 - 18:41

brol of brol kopen ? is dat de vraag ??

afbeelding van mcally-1
05/11/2006 - 01:14

Een kamer thermostaat regelt wanneer er warm water naar je radiators (of vloerverwarming of wat dan ook) gaat.

Een buitenvoeler zal een invloed hebben hoe warm dat water heeft.

afbeelding van stefan-14
04/11/2006 - 14:44

Steven,

als eerst een 24 KW toestel voorzien was, waarom nu plots zoveel meer ?

32 KW is echt heel veel voor een moderne woning

je installateur moet toch kunnen uitrekenen hoeveel warmteverlies je hebt?

een buitenvoeler vervangt een thermostaat niet, daar kan je geen tijdstippen van aan en uit mee programeren, een buitenvoeler is wel nodig om je condenserende ketel zo zuinig mogelijk te laten werken

Stefan

afbeelding van Anonieme gebruiker
04/11/2006 - 14:40
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Steven als je tussen deze 2 (brol) moet kiezen dan beter Vaillant. Echter één opmerking de condensatie ketel Vaillant ecotec VCW 346 is meer dan voldoende . (CV vermogen 30kW - sanitair vermogen 34 kW). Deze ketel is ook nog een heel stuk goedkoper dan de VHR35C uitvoering.
Kwa opbouw zijn deze ongeveer identiek.

afbeelding van jurgen-22
05/11/2006 - 17:26

beste thomas
als beide ketels brol zijn waarom geef je dan zelf geen beter alternatief afbreken is gemakkelijk maar dan moet je zelf met iets beter komen en uitleggen waarom
trouwens bulex behoord tot de vaillant groep
een tevreden bulex klant

afbeelding van Dani 1
27/03/2015 - 16:22

Ik heb in 2007 een Vaillant gas condensatieketel laten installeren omdat ik dacht dat dat het beste merk zou zijn.  Ik heb dus vanaf dag 1 constant problemen gehad met dat geval.  Toen ik Vaillant belde en zei dat dat niet normaal was, lag het aan alles behalve de ketel zelf natuurlijk.  Ik was wel zo verstandig om een onderhoudscontract te nemen aan een vaste prijs, want ik heb dus elk jaar zware stukken en dat voor een klein huisje (gesloten bebouwing) dat eigenlijk niet veel nodig heeft.  De laatste keer dat ik stukken had (vorig jaar), zijn ze de herstellingen zelfs niet meer komen doen.  Dus behalve het gerief, is de service ook allesbehalve.  Mijn ketel kostte hen waarschijnlijk teveel geld?  Ik heb dit jaar dus het contract gestopt en die ketel vliegt buiten.  Ik voel mij niet veilig en zet hem nu volledig af als ik weg moet.  NOOIT ofte NOOIT nog een Vaillant!  Ik heb mij laten vertellen dat Buderus veel beter is, dus waarschijnlijk zal dat mijn volgende keuze zijn.

afbeelding van Griet en Stefan
27/03/2015 - 16:32

Zijn nogal grote vermogens hierboven.  Tenzij je een sporthal moet verwarmen, anders is een warmteverliesberekening hier wel aan de orde.  Om een idee te geven,  wij komen toe met 4,5kw bij min 10gr.  Dus hebben eentje genomen van 9kw.

Ander merk?  Elco is een aanrader!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.