condenserende gasketel | Ecobouwers.be

U bent hier

condenserende gasketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van hefaistos
18/04/2008 - 09:48

Ik heb een ouder huis (jaren 50) halfopen bebouwing, (bijna overal) dubbel glas, geïsoleerd pannendak, één verdieping, boven 2 normale en één kleine slaapkamer en een kleine badkamer (die spijtig genoeg het verst van de ketel ligt).
Het duurt daarom wel even voor er warm water uit de kraan komt op de badkamer.

De oude mazoutketel ( > 50 jaar) heeft 43000 BTU; de radiatoren zijn uit gietijzer. Jaarlijks verbruik : 4000 - 5000 liter.

Ik zou een nieuwe ketel willen plaatsen.
Welk type ketel levert de beste besparing : HR Mazout, HR TOP GAS met of zonder doorstromer? (Ik vermoed een HR gasketel met doorstromer aangezien de boiler waarschijnlijk al leeg is op het moment dat er warm water aankomt op de badkamer (in de winter krijg ik zelfs gewoon géén warm water (boven de 30 graden) als de ketel op 50° staat !)

2 Reacties

Reacties

afbeelding van hefaistos
18/04/2008 - 09:51

Even vergeten te vermelden : het dubbel glas WORDT geplaatst (staat er nog niet in)

Graag ook even advies over een condenserende of niet-condenserende ketel.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.