condensatieketel vs oude ketel | Ecobouwers.be

U bent hier

condensatieketel vs oude ketel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Anoniem1
27/03/2007 - 20:28

Mijn bestaande huis heb ik uitgebreid. Er komen 2 slaap/studeerkamers bij van elk 15m² - totaal 5 (allen zo'n 15 m³). Er komt 1 badkamer 9 m² bij - totaal 2. Hal wordt verhoogd tot de nok. We zijn met 2 volwassenen en 3 kinderen

Op dit ogenblik wordt alles verwarmd met een Radson ketel van 35kW van 20 jaar. Dit systeem heeft al die jaren perfect gewerkt. Het warm water wordt via een doorstromer geleverd. Minpunten zijn het niet constante warme water, lang wachten op warm water en als er 2 personen terzelfdertijd water nemen heeft er zeker iemand koud water.

Mijn dilemma is een nieuwe condensatieketel of de oude behouden en een gasboiler installeren?

5 Reacties

Reacties

afbeelding van rene-11
28/03/2007 - 09:35

Beste,

Voor verbetering voor uw sww comfort kan u beter opteren voor een cv gestooke boiler. Gelijktijdig adviseer ik u uw ketel te vervangen zodanig dat uw ketel de boiler kan opwarmen.

Ik schat dat in uw geval gemakkelijk 20% op uw gasrekening bespaart kan worden door de aanschaf van een juist gedimensioneerde condensatieketel met intern gestookte boiler.

Bekijk als u gaat vervangen ook de plaats waar de ketel moet komen te hangen opnieuw. Zorg voor korte leidingen naar de sww aftappunten en korte leidingen naar de meest gebruikte radiatoren. Indien de ketel binnen de verwarmde schil kan geplaatst worden deste beter. Vergeet tevens niet uw belangrijkste sww leiingen en cv leiingen te isoleren.

afbeelding van maarten-16
28/03/2007 - 14:49

vooroordelen tov doorstromers zijn groot. Sinds kort hebben wij een vaillant doorstromer (29kW warm water). Deze werkt perfect. Wij zien het verschil niet met onze oude boiler. Natuurlijk als je een carwash douche thuis hebt ...

Maarten

afbeelding van hans-26
29/03/2007 - 21:13

Johanna,

Plaats een groot boiler die later dienst kan zijn als zonneboiler. Zet daa een verwaringsketel op maar zeker geen condenserende, en u hebt altijd verwarming en sww.

afbeelding van FilipS
29/03/2007 - 23:39

Mooi advies !!!

"... maar zeker GEEN condenserende ..."

tenzij dit een typfout is en je bedoeld zeker EEN condenserende ???

afbeelding van Anonieme gebruiker
30/03/2007 - 15:04
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt voor een Viessmann Vitodens 300 en een inox boiler van 160 liter. De condensatieketel heeft een vermogen van 35 kW wat ruim voldoende is gezien het volume. Op dit forum heb ik diverse berichten gelezen dat de 300 beter is dan de 200. Een boiler van 120 liter was voldoende maar bestaat enkel in email van dit merk. Vandaar ook mijn beslissing.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.