Condensatieketel: Viessmann? Atag? ...? | Ecobouwers.be

U bent hier

Condensatieketel: Viessmann? Atag? ...?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van suusje3art
13/12/2011 - 18:33

Sinds begin november weet ik eindelijk zeker dat er in mijn straat aardgas gelegd wordt. Tot nu toe verwarmde ik met stookolie. Mijn ketel is zeer oud, maar heb telkens uitgesteld om een nieuwe aan te schaffen omdat ik wil overschakelen op aardgas, en natuurlijk een condensatieketel aanschaffen. Ik heb dit forum (en heel wat anderen) compleet uitgepluisd, maar hoe meer ik lees, hoe minder ik het nog weet. Ik ben technisch niet onderlegd en wil graag via deze weg raad vragen. Binnenkort komt een installateur langs en zou op voorhand toch graag wat informatie willen. De installateur verkoopt Viessmann en Atag. Ik heb een 10 jaar geleden een vrijstaand oud huis gekocht, dat gedeeltelijk gerenoveerd was. De verwarming gebeurt dus door een oude stookolieketel met radiatoren (geen vloerverwarming). Ik heb het dak goed laten isoleren en de lange zijkant (muur, bedoel ik), die gerenoveerd werd is ook goed geïsoleerd. De leefruimte is 7m op 7; maar open tot in de nok van het dak. De keuken en badkamer liggen onder de slaapkamers. Kan iemand me raad geven welke condensatieketel ik het best laat plaatsen? En hoe zit het met kiezen voor een doorstromer of een boiler voor warm water? En wat betreft de thermostaat: bij Viessmann lees ik in de brochure dat ik keuze heb tussen kamertemp. afh. regeling en weersafh. regeling via buitenvoeler. Wat is het verschil en wat is het beste in mijn situatie? Door de forums te bekijken, dacht ik nu aan een Vitodens 300W, maar dan kan je weer kiezen tussen een boiler in email of een in inox. Maar iemand die ik vertrouw raadde me een doorstromer van Atag aan. Ik zie eigenlijk door het bos de bomen niet meer :-/

6 Reacties

Reacties

afbeelding van bramcup
13/12/2011 - 21:31

Hier is al zoveel over geschreven hoor ...

Zoek gewoon een goede installateur die te vertrouwens is ... merk is ondergeschikt aan de service van de plaatser ... Viessmann en Atag zitten in het hogere prijssegment ( zeker de 300 reeks van viessmann ) maar zijn daarom niet altijd de beste keuze ... Dit zijn wel goeie ketels natuurlijk maar soms heb je voor wat minder poen toch een ketel die aan je verwachtingen voldoet en waar je installateur misschien beter vertrouwd mee is ... Het is niet omdat je ketel (alleen) bijna 3000 euro kost dat deze ook 20 jaar zonder storing gaat snorren .... Als je betrouwbaarheid hoog in het vaandel draagt loont het om ook eens te kijken naar een goeie condenserende vloerketel op aardgas ipv zo een klein wandmodel. 

afbeelding van suusje3art
14/12/2011 - 09:53

Ik heb geprobeerd meerdere installateurs te contacteren, maar bijna niemand heeft tijd. Blijkbaar is het bij hun een overrompeling in december omdat de mensen nog van die fiscale aftrek willen genieten. De enige die langs kon komen was een installateur van Atag en Viessmann.

Ik weet dat er al veel over geschreven is, maar daardoor is het allemaal niet duidelijk. Ik heb niet zoveel plaats om een condenserende vloerketel te zetten én nog een boiler erbij.

Alleszins bedankt voor je reactie!

afbeelding van bramcup
14/12/2011 - 11:35

Acv heeft bv een condenserende vloerketel op gas die niet te veel plaats inneemt en waar de sanitair warm water productie is in geïntegreerd ... de heatmaster 25C ( condensatie cv ) of 35TC ( condensatie cv en santitair ) .... Ken de ketels niet echt, is maar een voorbeeldje ... deze ketels zijn echter ook niet goeiekoop he ...

 

Allicht hebben ook andere merken vergelijkbare toestellen op de markt ...

afbeelding van suusje3art
15/12/2011 - 09:03

OK, bedankt!

afbeelding van suusje3art
15/12/2011 - 15:52

Aan Wim:

Bedankt voor het doorsturen van de link met de info over temperatuurbijschakeling! Heel nuttig!!!

afbeelding van tumkie
15/12/2011 - 16:36

Buderus GB212 is ideale ketel voor vervanging bestaande mazoutketel of staande gasketel ... Warmtewisselaar speciaal ontworpen met grote diameter voor verstopping en vervuiling tegen te gaan ...

http://www.youtube.com/watch?v=PgwisHXsaAk

 

 

http://www.buderus.be/?language=1&page_id=13883

http://www.buderus.be/files/201110151746470.M&W%20-%20GB212%20-%206720641380%20(nl).pdf

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.