condensatieketel met zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

condensatieketel met zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lambrechts
20/05/2013 - 11:08

Hallo,
Heb een offerte ontvangen voor een Viessmann 300 w van 19 kw met een vitosol 200-t en vitocell 300b inox boiler van 300l.
Het huis dateert van 1992, overal dubbele beglazing 1.3k ,dakisolatie 15cm rockwol deltaplaten en spouwisolatie 5 cm rockwol.
We zijn met een gezin van 3 personen met een dagelijks gebruik van 180l water.
Dit is wel zonder was en afwasmachine.
Heeft er iemand ervaring met de vitosol 200-t volledig naar zuiden gericht op plat dak is deze beter of slechter dan de 300-t.
De vitocell 300B kent er iemand het warmteverlies van de boiler in graden Viessmann geeft
1.17kwh/24h op is dit goed, en wat betekent dit in verlies van graden per 24u.
Enkele vragen waar ik zelf geen antwoord op weet en niets van terug vind.
Hopelijk vind ik hier wat antwoorden.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anne Patrick
23/05/2013 - 11:18

Hallo,

Ik ben ook aan het uitzoeken welke installatie ik zou nemen ter vervanging van mijn oude olie gestookte cv "als" er aardgas komt -het blijft maar duren- !

Met uw 300 W van 19 Kw zit je al zeer goed. Toestel moduleerd diep en is betrouwbaar.Maar waarom buizen voor uw collectoren? Die bieden op jaarbasis in ons klimaat geen meerwaarde.Vlakke plaatcollectoren 200F en pal op het zuiden zijn zeker even goed -beste koop in Duitsland test 2008-.

Maak een een simulatie op www.viessman.de ga naar Produkte-Solar-Solarthermie rechtsboven "Berechnung thermosolar solaranlagen" je zal zie dat het verschil niet zo groot is!

Vitocell 300B zeker een goede boiler maar een immens prijsverschil met email boiler. Je kan al enige anoden vervangen.Warmteverlies wordt altijd uitgerdukt in kwh/24h. Men kan dat wel in graden berekenen maar dan moet je ook omgevingstemperatuur, ventilatie enz. weten.. onbegonnen werk. Boiler nog een extra isoleren aan de buitenkant en je hebt nog minder warmteverlies.

Succes,Patrick

afbeelding van lambrechts
23/05/2013 - 16:07

Alvast bedankt voor je reaktie 

klopt wat je zegt over de vlakkeplaat maar de meer prijs is maar 70€ voor vacuumbuizen.

Het verschil zit in de ballast die ze meer moeten leggen tegen de vacuumbuizen.

heb berekening gedaan en de vacuumbuizen zouden 2% meer opbrengst hebben te verwaarlozen maar minder gewicht op het plat dak neem ik graag mee.

mvg

lambrechts

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.