condensatie gasketels | Ecobouwers.be

U bent hier

condensatie gasketels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jos-25
02/09/2007 - 12:10

Wij zijn aan vervanging toe van onze gasketel + boiler Vaillant die al 25 jaar oud is. Ons te verwarmen oppervlakte is 400m³.ons huis is degelijk geisoleerd.
Ik heb nu van een paar instalateurs een offerte gekregen:

-ACV prestige 32 solo met boiler apart 160L
-Elco Glockner Thusion 25 met boiler 120 L Apart
-Daaldrop combifort24/80 plus

Kan er mij iemand raad geven welke van de drie de beste optie is , Of eventueel slechte ervaringen met een van deze drie. Ik weet wel van verschillende instalateurs dat Vaillant de nieuwe serie geen fluit waard zijn.Is ook al zeer snel defekt.

Groetjes Jos

6 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
02/09/2007 - 14:03
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dat de nieuwe ketels van Vaillant geen fluit waard zijn is zeker gezegd door een installateur die niet met het merk Vaillant vertrouwd is.Mijn condensatieketel van Vaillant is nu reeds 6 jaar oud en ik heb daar nog geen panne aan gehad,wel laat ik de ketel om de 2 jaar onderhouden .Als dus jou vorige Vaillant-ketel 25 jaar voor warmte heeft gezorgd en als je dan ook niet te veel stukken hebt gehad zou ik zeker eens laten een offerte laten maken voor een Vaillant-ketel.

afbeelding van jos-25
03/09/2007 - 16:33
Jos

Het gaat hier wel over de laarste nieuwe serie van Vaillant,
en dit was een instalateur die mijn vorige ketel ook geleverd hebben, bovendien heb ik dit bij meerdere instalateurs vernomen.
Patrick toch hartelijk dank om te reageren

afbeelding van carine-1
10/09/2007 - 14:52

Wij hebben sinds 2 jaar een condensatieketel Vaillant met zonneenergiesysteem van Vaillant. De resultaten zijn verbluffend. Al de ons geraadpleegde installateurs hebben Vaillant aangeraden en wij hebben de juiste keuze gemaakt.

afbeelding van stefan-14
10/09/2007 - 19:28

Jos,

de daalderop is er voor gekend om een enorm goed sanitair comfort te hebben.

ACV is een degelijk belgisch merk die nog niet zolang in de condenserende gasketels actief is

MVG
Stefan

afbeelding van rene-8
11/09/2007 - 08:41

Beste Jos,

Voor de keuze van een energiezuinige verwarmingsketel is het belangrijk dat je je warmteverliezen van je woning weet en dat je ketel met begin en eind modulatie hierbij past.
Neem hier vervolgens een indirect gestookte boiler bij waarvan de inhoud past bij uw warmwaterbehoefte.

In het algemeen is het hoe lager de beginmodulatie hoe beter.

Zoek verder een installateur waar je vertrouwen in hebt.

afbeelding van david-1
11/09/2007 - 11:48

Wij hebben een daalderop combifort 24/80+, en zijn er heel tevreden over. Vooral het 2de circuit is heel handig, hier verwarmen we de badkamer apart mee. De rest van het huis zit op het hoofd circuit via een open therm thermostaat, aanvoer naar de radiatoren toe heb ik nog nooit boven de
55°C zien komen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.