condens op raam | Ecobouwers.be

U bent hier

condens op raam

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van beginner-1
22/12/2005 - 18:21

Hallo,

Onlangs hebben we ons raam, enkel glas, vervangen door dubbelglas 1.1 in onze slaapkamer.
Ook werden er voorzetwanden langs aan de buitenmuren geplaatst met gyprocprfielen, met daarin isolatie en dampscherm.
Toch staat condens op ons raam, soms loopt het echt op de binnenvensterbank.
We hebben al geprobeerd ons raam overdag op klikstand te zetten maar toch blijft het probleem zich voordoen?
De kamer wordt wel niet verwarmd maar dat gebeurt toch bij nog mensen?
Wat kunnen wij hieraan doen?

8 Reacties

Reacties

afbeelding van ahardeman
22/12/2005 - 19:57

Ventileren

En niet af en toe een uurtje maar constant. Ofwel met balansventilatie maar dat is moeilijk en kostbaar bij bestaande woning, dus je moet in je kozijn, wand of raam een ventilatierooster maken dan CONTINUE open staat. Vind je t gek als je een hele nacht ligt te ademen er s ochtends condens op je raam staat?

Of heb je al een rooster?

Arnold

afbeelding van luc v-3
22/12/2005 - 23:38
Luc

Bij verbeterd dubbelglas en driedubbelglas doet zich normaal gezien het omgekeerde voor, nl. condensatie aan de BUITENkant: door de goede isolatie gaat het vocht in de buitenlucht neerslaan op het koude buitenste glas.

Blijkbaar is de luchtvochtigheid in je huis te hoog, maar dat kan vele oorzaken hebben; hoe zit het met de afvoer van extreme vochtproductie, zoals die uit keuken en badkamer ? Met hoeveel mensen woon je samen ? Hoe zit het met aanvoer van verse lucht ? Ev. doorslag van regen door buitenmuur ?

afbeelding van beginner-1
23/12/2005 - 11:14

Arnold,
Neen we hebben geen ventilatierooster boven ons venster daar we dit helemaal niet mooi vinden.
Is er nog een andere manier om eventueel te verluchten, behalve balansventilatie en zo een rooster ?

afbeelding van beginner-1
23/12/2005 - 11:17

Luc,

Blijkbaar is de luchtvochtigheid in je huis te hoog, maar dat kan vele oorzaken hebben; hoe zit het met de afvoer van extreme vochtproductie, zoals die uit keuken en badkamer ? Met hoeveel mensen woon je samen ? Hoe zit het met aanvoer van verse lucht ? Ev. doorslag van regen door buitenmuur ?

Keuken en badkamer liggen aan de andere kant van ons huis, we wonen met 3 personen en aanvoer van verse lucht gebeurd door de ramen open te zetten, dit huis moet nog gerenveerd worden.Afvoer gebeurd eveneens door ramen open te zetten.

afbeelding van ahardeman
23/12/2005 - 19:52

Zoals gezegd, ramen gebruiken voor ventilatie is eigenlijk niet de bedoeling, je moet continue ventileren en niet een paar uur per dag.

Je zou in de slaapkamer ergens een ventilatierooster in de muur kunnen maken of in het dak? Als je houten kozijnen hebt kun je ook sleufjes in je kozijn laten frezen met een lamel ervoor als ventilatierooster

In ieder geval moet je zorgen voor continue toevoer, de afvoer zou dan onder een spleet onder je slaapkamerdeur via de badkamer kunnen, een ventilator in toilet of badkamer die continue afzuigt.

Mvg Arnold

afbeelding van beginner-1
23/12/2005 - 20:27

Een ventilatierooster naar boven door het dak is mogelijk, naar buiten toe niet meer door de gyprocprofielen en isolatie langs binnenzijde.
Hoe ga ik dan precies te werk?
Een rooster aan het plafond hagen verbonden mer een flexibele buis? door het dak, hoeveel moet die buis dan boven het dak uitsteken? diameter? en als het regent komt er dan geen regen in de buis terecht?
Ik zou natuurlijk ook een rooster door het plafond kunnen steken en dan door de buiten muur vd zolder een rooster plaatsen?
Wat stel je voor?en hoe sluit ik alles aan?

afbeelding van nes
25/12/2005 - 16:40

Is een ontvochter geen optie?
Wij wonen momenteel in een oud huis met nog enkel glas en rolluikbakken die heeeeel goed ventileren. Wij hebben een ontvochter staan tussen slaapkamer en badkamer. Die zetten we even aan na een bad of douche. 's morgens als we opstaan zetten we het slaapkamerraam een kwartiertje open. Sinds de komst van de ontvochter hebben we nog maar zelden condens op de ramen.

afbeelding van gery-2
18/01/2006 - 12:32

Zoek best eerst naar de oorza(a)k(en) van de hoge luchtvochtigheid en probeer die dan op te lossen. De rest zijn eigenlijk allemaal lapmiddelen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.