compenCO2 | Ecobouwers.be

U bent hier

compenCO2

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk vh-1
31/08/2007 - 21:40

In het blaadje van den Bond van 31 aug. staat een artikel over "groener vliegen" met oa een verwijzing naar www.compenco2.be Je kan berekenen hoeveel CO2 je reis heeft geproduceerd en het overeenkomstig bedrag dat je dan kan ter beschikking stellen aan compenserende projecten.

Met zen allen naar www.compenco2.be

Dirk

2 Reacties

Reacties

afbeelding van eric-15
01/09/2007 - 08:12

Interessante website met een handige calculator:
Zo blijkt bv. dat een vliegtuigreis Brussel-Munchen 4 maal meer uitstoot (380kg CO2) dan met de hoge snelheidstrein (90 kg CO2), en dit in het slechtste geval dat de electriciteit volledig met fossiele brandstoffen werd opgewekt...

afbeelding van al goretje
25/09/2007 - 11:59

mooi initiatief, sensibilisatie is heel belangrijk, maar spijtig genoeg werd dit initiatief met de kas van de overheid gefinancierd (uw geld) terwijl er al andere gelijkaardige initiatieven bestonden van milieubewuste ondernemers! Als u compensCO2 betaalt voor CO2 compensaties van uw vluchten of auto dan betaalt u twee maal. Ga liever bij andere sites die niet afhankelijk zijn van politiek getinte subsidies...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.