Comfo D 350 vs Paul Novus 450 | Ecobouwers.be

U bent hier

Comfo D 350 vs Paul Novus 450

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Boyke2201
09/05/2012 - 07:54

Na een lange discussie over mijn vorige vraag (passief vs. LEW), hebben we besloten om voor een passief woning te gaan. Maar nu zijn de technieken aan de beurt. Wat verwarming/SWW betreft wordt het een buffervat (500l) met een gasketel & collectoren, maar wat ventilatie betreft ben ik er nog niet uit. Ik twijfel tussen de Storckair Comfo D 350 en de Paul Novus 450 (Het debiet van de Novus 300 is juist te laag). Het zijn twee toestellen uit een compleet andere prijsklasse maar ik vraag mij af of dit prijsverschil te rechtvaardigen valt. Daarom hoor ik graag jullie gebruikservaringen en jullie meningen wat betreft voor en nadelen van beide toestellen.

4 Reacties

Reacties

afbeelding van JerA
10/05/2012 - 08:33

Wij hebben de Paul Novus 450 met TFT touchscreen verbinding, deze doet zeer stil en degelijk zijn werk.

De unit zelf hoor je op stand 1 niet, je moet echt je oor er al tegen leggen. De luchtgeluiden hangen af van je installatie, bij ons vallen deze ook zeer goed mee. Als je wil kan ik je wel gegevens van onze installateur doorgeven.

De unit is heel zuinig, tot dusver enkel wat sturingsproblemen gehad, maar die raken wel opgelost, had te maken met software problemen in bepaalde versies van de controllers.

 

 

afbeelding van walter-8
10/05/2012 - 23:00
 
 
 
 
 
 

 als ik me niet vergis is de comfo geen echt 'balansventilatie' toestel.  ttz; de snelheid van de ventilators past zich niet aan aan de (gemeten) debieten.  Je hebt dus minder garantie dat de gevraagde debieten idd altijd gehaald worden.  

Walter

 

 

X
afbeelding van Ingir
11/05/2012 - 23:42

Beetje rare vraag, er is weinig kans dat iemand ervaring heeft met beide systemen en zodoende kan aangeven of de stevige meerprijs gerechtvaardigd is. Van de bezitters van beide systemen zul je horen dat het uitstekend werkt, dat ze zeer content zijn en dat ze niet anders zouden willen.

Of iemand reageert hier omdat hij juist een heel slechte ervaring heeft met het apparaat, diverse storingen, slechte service van de plaatser. Zou het apparaat dan ook werkelijk zo slecht zijn?

Of wat als iedereen hier Novus begint te roepen omdat ecobouwers elkaar hebben aangepraat dat Novus fantastisch is, wat voor informatie biedt dat dan?

Verder ben ik benieuwd waarom je uiteindelijk voor passief hebt gekozen. Heb je je in deze afweging ook laten leiden door wat er hier geschreven wordt?

Mijn advies: maak je woning iets kleiner en neem dan de Novus 300, goed voor het milieu en je portemonnee.

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
12/05/2012 - 10:37

 

 

Kan er iemand zeggen of alle gebruikte EC ventilatoren met constant debiet niet van dezelfde Duitse fabricant komen? Buiten de aangewende ventilatoren zie ik toch niet goed in van waar het grote prijsverschil zou kunnen komen. De voornaamste regelelectronica wordt immers met de ventilatoren meegeleverd.

 

Wij hebben hier in de omgeving een installateur die Storck plaatst. Ik weet wel dat hun wtw de laatste jaren in gunstige zin geëvolueerd is., maar dat er voorheen veel problemen mee waren.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.