Combinatie isolatie zoldervloer en dak | Ecobouwers.be

U bent hier

Combinatie isolatie zoldervloer en dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bob-3
13/09/2006 - 11:08

De zolder (dak) van mijn woning is geisoleerd met spijkerflensdekens van slechts 6 cm dik, meer plaats is er niet. Extra balkjes plaatsen en bijkomend isoleren maakt de zolder vrijwel onbruikbaar. Als alternatief zou ik de zoldervloer kunnen isoleren. Maar is dit wel een alternatief ? De weerstand naar de koude buitenlucht in de winter lijkt me daardoor niet echt te vergroten ? Of heb ik het mis en is zo'n combinatie toch zinvol ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-13
13/09/2006 - 19:57

Bob,

De zoldervloer isoleren is absoluut zinvol. Hier hebben we op de zolder 20cm isolatie liggen tss de balken.

Walter

afbeelding van digitaloverdose
14/09/2006 - 00:34

Kunt ge in deze situatie dan de isolatie van uw zoldervloer bijtellen bij uw dakisolatie? Of is dit te optimistisch gesteld?

afbeelding van geert cools-1
13/10/2006 - 20:37

Idee ik had de zelfde vraag. :)

Ik wou 25 cm dak isolatie voorzien, is het niet zinvoller om de zolder vloer te isoleren. Anders gaat de warmte van de slaapkamers de zolder toch alleen maar opwarmen?

+ is het misschien dan niet beter om bv. 10 a 15 cm isolatie te voorzien op de zoldervloer en eventueel later als er terug wat geld is de 25 cm in het dak zelf? Krijg je dan geen 40 cm isolatie of is dat iets te optimistisch?

Mvg,
Geert

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.