co2 uitstoot beperken | Ecobouwers.be

U bent hier

co2 uitstoot beperken

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Luc5
20/12/2006 - 18:25

heb zopas een woning bouwjaar 1952 gekocht niets isolatie enkel glas boven oude verwarmingsketel.
Nu wil ik mijn co2 uitstoot zoveel mogelijk beperken heb al overal spaarlampen voorzien ben begonnen met te isoleren en heb mazoutketel vervangen door zuiniger model,ander investeringen zoals zonnepanelen zie ik niet zitten hoewel mijn dak pal op het zuiden gelegen is.
Mijn vraag is nu kan ik mijn co2 verder terugdringen op een heel goedkope manier. Ik zelf had er aan gedacht enkele bomen te planten in de tuin zou goed moeten zijn voor het milieu.

mvg
Luc Henckens

3 Reacties

Reacties

afbeelding van ah
20/12/2006 - 21:19

Een boom platen verminderd de c02 uitstoot toch niet?

En ook de c02 die de boom opneemt tijdens zijn groei wordt weer uitgestoten bij het verrotten van het blad en/of takken en bij het verbranden van de boom in de open haard na het kappen.

ZO makkelijk kom je er dus niet vanaf....

Ik zou zeggen al het enkele glas eerst maar eens voor u=1.2 glas vervangen, is volgens mij subsidiabel en gegarandeerd een korte terugverdientijd en enorme comfortverbetering.

Daarna meld je je weer he?

;-)

Arnold

afbeelding van dirk vh-1
20/12/2006 - 21:27

Mijn huis is van 1968. Toen we het kochten in 86 hebben we dubbel glas laten plaatsen ZONDER dat de ramen vervangen zijn. De glasman heeft in de te smalle ramen eerst een houten profiel aangebracht zodat het houtwerk dik genoeg werd voor dubbel glas. Dubbel glas is niet alleen energie sparen, er is minder tocht en tevens een betere geluidsisolatie.
Doen dus! En nagaan of er geen subsidies kunt voor krijgen.

Dirk

afbeelding van Luc5
20/12/2006 - 21:37
luc

glas vervangen zal pas voor de zomer zijn ben tevens van plan de ramen te behouden heb gezien dat deze onder reeds voorzien zijn van een soort dubbel glas denk dat het thermopane is in onderste glaskaders staat volgende vermelding frankenglas 7/82 tot zolang houd ik de roluiken maar zoveel naar beneden.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.