Centrale verwarming => OPBOUW ( welke materiaal leidingen ) | Ecobouwers.be

U bent hier

Centrale verwarming => OPBOUW ( welke materiaal leidingen )

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kevina
25/02/2010 - 11:57

Hallo, wij gaan "buiten onze verandering van de schouw " ook centrale verwarming leggen . Dit zal ik waarschijnlijk zelf doen !!
Heb al enkele prijzen laten maken ,( sack - selfmatic - enz )
Probleem is dat ik het materiaal moet kiezen van de leidingen
Koper of alupex ........ En ik weet niet goed kiezen !!
Hebben jullie soms ervaringen of weetjes ??

Het word allemaal opbouw !!!

grtz

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Dave13
25/02/2010 - 20:34

Hallo,

Ik ben zelf installateur cv.Je kan koperbuis of alupex gebruiken voor opbouw. Maar gebruik dan best geen alupex op rol want kun je nooit mooi recht leggen.Dan gebruik je beter stijve alupex (dat is alupex die ze hebben rechtgetrokken in de fabriek.Alupex werkt ook heel makkelijk met het juiste gereedschap maar de buis is soepeler dan koper en mannesmanbuis.Ik raad ook geen alupex aan voor opbouw want als je er tegen stoot dan is ze niet meer mooi recht, en kan natuurlijk ook makkelijker stuk gaan zeker als je er met een scherp voorwerp tegen stoot.

Koperbuis is goed om te gebruiken maar er bestaat ook dunwandige verzinkte stalen buis (Mannesman) en dat wordt meestal door professionelen gebruikt.En is volgens mij goedkoper dan koper.

Kunt u dan ook een perstang gebruiken?Dit is ook beter want knelkoppelingen durven na een tijd wel eens wat lekken.En perskoppelingen bij juiste montage niet.

Groet Dave

 

 

afbeelding van Hans Delannoye
26/02/2010 - 21:40

dave 13

je moet bij gelegenheid absoluut de prijzen eens vergelijken. ik heb het een twee jaar geleden gedaan toen het koper zo duur was. koper buis was toen en nu nog altijd een stuk duurder, maar de persfittingen in koper kosten maar de helft van die van mannesmann. en het voordeel is dat je er ook sanitair mee kan doen en dus maar 1 soort fittingen moet bijhebben.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.