centrale verwarming op hout | Ecobouwers.be

U bent hier

centrale verwarming op hout

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koent
15/09/2004 - 11:56

Beste,

Ik ben op zoek naar info over centrale verwarmingssystemen op hout. Meer bepaald naar 'branders' die zowel op pellets als op (zelf) verhakseld hout werken.

Ik ben al te weten gekomen dat Fröling een systeem heeft waarbij dit mogelijk is. Maar wordt dit merk in Belgiê verdeeld? En wat met automatisch bijvullen?

Zijn er mensen met antwoorden?

Groeten,
Koen

18 Reacties

Reacties

afbeelding van engelen bart
12/11/2006 - 00:46

ik heb me laten vertellen dat je houtkrullen kan persen tot houtblokken om te stoken kan iemand mij daarovermeer vertellen meer bepaald hoe dat moet gebeuren?

afbeelding van jannemieke
26/04/2009 - 08:40

dag Bart,

heb je op je vraag ooit een afdoend antwoord gekregen? Ik zit ook met schavelingen die ik graag zou verwerken tot iets brandbaars.

grts, Jannemieke

afbeelding van hans-26
12/11/2006 - 09:30

Bart,

Met enorm grote persen en stofafzuiging en elektrostatische ontlading en nog veel meer. Ik had mij ook geinformeerd bij een kameraad die voor zijn werk machines hiervoor bouwt, maar blijkbaar komt er meer bij kijken dan we allemaal denken, daarom heb ik het laten varen omdat het te komplex was.

afbeelding van engelen bart
12/11/2006 - 09:43

hans

waarom zo gecompliceert ik heb de krollen toch al in zakken zitten en mijn werkgever doet dat naar een andere schrijnwerker en die heeft wel zo'n pers staan en die perst dat voor hem ik zou eens graag foto's van zo'n pers willen zien want ik heb al meerdere keren een vereenvoudigd systeem gemaakt van verschillende dingen en dat zou ik van deze ook willen doen maar ik wil ook weten wat men erbij doet of juist niet voor dat de blokken na drogen niet uit elkaar vallen kan u mij daarmee helpen? mischien dat het wel lukt het is dan ook niet de bedoeling om er een winst uit te halen maar voor de krollen die ik produceer terug te gebruiken want mijn tuin ligt er al vol van

afbeelding van hans-26
12/11/2006 - 10:07

Bart,

Je mag eigenlijk niets toevoegen, want daarmee krijg je problemen in de kachel. Hout heeft al een bepaalde hechtingspercentage in zich, dus dat zou voldoende moeten zijn. Via stoom zorgen ze dat het hout een bepaalde vochtigheid heeft van maximaal 16 % en hierdoor kleeft het hout bij grote samendrukking aan elkaar. Daarom dat ik zei dat je grote persen nodig had met groot persvermogen om uw blokken bij elkaar te houden.

Eventueel kun je ook zo krullen branden, maar dan heb je een speciale brander nodig. Mijn schrijnwerker heeft zo een krullenverbrander staan, maar werkt ook niet zonder problemen heb ik al vernomen.

afbeelding van willy-9
28/05/2007 - 21:28

L.S.

Geperste houtblokken kun je zo kopen.
Waarom kunnen we dat zelf niet?
Misschien zijn er mensen die weten hoe dat moet,en wat er eventueel bij moet gevoegd worden om te kleven,zodat ze niet uiteen vallen.

W.H.

afbeelding van karl herrebout
03/06/2007 - 07:56

Die geperste blokken houden aan elkaar door het persen en ook wel door pectinestoffen in het hout. Voorwaarde zijn droge schavelingen en droge opslag, anders vallen ze uiteen. De prijs van een brikettenpers is al gauw meer dan 10000 euro. En dan moet je nog die schavelingen hebben. Uit een zak maak je er niet veel hoor. Best is ze onderaan een silo te plaatsen, maar dat worden reeds serieuze installaties.

afbeelding van stephan-3
14/04/2008 - 13:45

Hallo,

Heb onlangs een brikettenpers gekocht (bij Damac in NL)
voor 8000,00 euro inclusief levering en automatische start/stop etc....

Werkt perfect, verkleint het hout zo,n 10x
veel meer rendement van je afval dan los hout verbranden

afbeelding van dirk-34
28/07/2008 - 11:25

Beste heren,
Ik heb hier alle berichten gelezen en heb nog vragen.
Ik ben een appelteler/akkerbouwer.Jaarlijks heb ik tonnen snoeihout te hakselen van men appelbomen zonder het rooien van bomen mee gerekend.Ook moet ik hagen aanplanten om de biodieversiteit in men boomgaarden te behouden.
Concreet ben ik opzoek naar een verbrandinsgketel omdat snoeihout en eventueel kort omloophout te verbranden ipv stookolie om men huis te verwarmen.
Wie kan me raad geven en merken/leveranciers aan de hand doen?

afbeelding van verbeeck jos
10/09/2008 - 23:40

Wij hebben centrale verwarmingsketel op hout (hakselhout) en verwarmen hiermee 2 huizen.
Er bestaan ook centraleverwarmingsketels op hout die men manueel met houtblokken kan vullen en de warmte opslaan in een buffervat. Dit hebben wij ook staan en is bij ons in werking (privé woning) samen met gebuur.
U kan bij ons komen kijken als u wil tel. 0476/881488.
Als U toch veel hout hebt is dit de ideale oplossing.

afbeelding van roel-1
11/09/2008 - 21:31

Kijk eens op www.bioheatings.com en opwww.orlan.be, beiden hebben een cv brander op gehakseld spul.
Roel

afbeelding van roel-1
11/09/2008 - 21:31

Kijk eens op www.bioheatings.com en opwww.orlan.be, beiden hebben een cv brander op gehakseld spul.
Roel

afbeelding van majoar
13/09/2008 - 16:36

kijk eens op de site d-tec-t.nl hier hebben ze installaties
op houtkrullen en houtafval,
ook installateurs in belgie

afbeelding van bertvdg
13/09/2008 - 17:48

Zo'n brikettenpers kost wel een pak geld. Eens een prijs gekregen en dat was toch dik tegen de 10.000 Euro. Als je dat wil weerwinnen moet je al briketten gaan verkopen ofzo...

afbeelding van gijs-1
06/01/2009 - 13:43

ik stook sinds een paar maanden met een viessmann vitolig 200 stukhoutvergasser.
op zich werkt het goed, zou het niet zo zijn dat de kachel erg veel rookt, ik verstook droog en schoon hardhout gemixt met lichter hout zoals wilg en vurenhout.

vooral na het aansteken heeft de kachel erg veel moeite om op temperatuur te komen binnen een korte tijd en als de kachel niet snel op de goede temperatuur is blijft hij te lang roken wat reden geeft tot klagen van omwonenden.

wie heeft hier ervaring mee en weet een oplossing.

afbeelding van harold-1
31/03/2009 - 17:50

Zoek een goed betaalbaar perser brikketten te maken

afbeelding van jannemieke
26/04/2009 - 08:40

dag Koen,

heb je op je vraag ooit een afdoend antwoord gekregen? Ik zit ook met schavelingen die ik graag zou verwerken tot iets brandbaars.

grts, Jannemieke

afbeelding van koent
29/04/2009 - 16:34

Jannemieke,

Ik heb een pelletketel staan die ook gebruikt kan worden voor houtsnippers;
Houtkrullen toevoegen is eens leuk maar het loont de moeite niet voor mij.

Een brikettenpers of pelletpers heb ik ook overwogen. Misschien ooit eens...

Groeten,
Koen

http://www.pelletinfo.net/
http://www.kachelinfo.net/

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.