cellumat passifbloc dikte 50 | Ecobouwers.be

U bent hier

cellumat passifbloc dikte 50

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bengee
15/01/2013 - 17:57

Hallo,

we moeten 1 muur zetten van 15 meter op 3,7 omwille van een fabriekspand dat we gekocht hebben en er wordt een stuk afgebroken dus komen we met zo een groot gat te zitten. De muur is aan de noorderkant en we hadden nu gedacht omdat we zoveel mogelijk zelf willen doen (budget) van de cellumat passifbloc te nemen. Is dit even goed als bv in houtskelet of met een poroton snelbouw + 14 cm rotswol ?
Als we deze cellumat blok zien is het niets dan voordelen, snel, makkelijk te plaatsten en in 1 keer klaar. Met de andere methodes moeten we in zoveel stappen zitten werken en de prijs zal misschien hetzelfde de Vierkante meter uitkomen. Het is een dragende muur voor ons dak maar dat zal zeker ook geen problemen geven wisten ze ons te vertellen met cellumat. Iemand ervaring met deze blokken ?

dank bij voorbaat

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
16/01/2013 - 06:46

Je hebt 2 diktes in die passiefbloc blokken 50 en 60cm. Stel dat je de blok van 50cm dik neemt heeft deze een u-waarde van 0,14.

 

- Stel dat je snelbouwsteen neemt van 14cm, dan kan je nog 36cm isolatie plaatsen eer je aan dezelfde dikte komt. Zonder de steen nog in rekening te brengen zit je dan al op een u waarde van 0,14 met 24cm rotswol. Komt al 12cm minder dik uit voor evengoede isolatie. 

 

- Neem je een snelbouwsteen van 14cm en plaats er er Resolplaten tegen dan heb je dezelfde u waarde al met 15cm isolatie, dikte 29cm.

 

- Gebruik je diezelfde dikte om een houtskeletwand in te zetten dan kan je bijna de volledige dikte van 50cm benutten voor isolatie en zal je een nog veel beter geïsoleerde muur hebben.

 

Dus om te antwoorden op uw vraag. Neen, zeker niet evengoed qua isolatie als poroton snelbouw met isolatie of houtskelet. Je zit met een dikke muur die een niet spectaculair goede isolatiewaarde heeft als je het met andere systemen vergelijkt. Ongetwijfeld zal die cellumat nog bepaalde voordelen hebben maar als het op zelfbouw aankomt lijkt mij een houtskelet minstens even goed te doen.

 

 

afbeelding van bengee
17/01/2013 - 20:53

ok mercie is logisch, we dachten van we zijn er snel vanaf in 1 keer alles. Maar idd kan hoger in isolatie tegen dezelfde prijs.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.