cellulose + harde isolatie op dak | Ecobouwers.be

U bent hier

cellulose + harde isolatie op dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van tina-4
20/10/2005 - 11:29

ik lees dat het mogelijk is om tussen de roostering van een plat dak cellulose te laten blazen, maar om de koudebruggen va de balken te vermijden op het dak ook nog eens isolatie te laten leggen?

Komt dat dan niet extreem duur uit en leg je dan niet beter buiten dikkere isolatie en vergeet je de cellulose?

6 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
20/10/2005 - 11:50

Tina,

je moet deze opbouw zien in het licht van :
- een houten dakopbouw heeft weinig massa en daardoor weinig weerstand tegen de zomerse hitte; de massa van de cellulose is vangt dit probleem beter op dan andere isolatie.
- daarnaast kan je opbouw 20 cm lager zijn, wat je nog wel wat extra besparing opbrengt.

Walter

afbeelding van tina-4
20/10/2005 - 11:55

natuurlijk! maar je moet er wel nog eens isolatie bovenop plaatsen, om de koudebruggen van de balken te vermijden. Dat lijkt me heel erg duur. Zou een buitenisolatie van 4cm voldoende zijn om de koudebruggen van de balken op te vangen?

Heeft iemand een prijsindicatie van inblazen cellulose? Materiaal + plaatsing? Er is iets meer dan 20 cm dikte tussen de roostering

afbeelding van walter-12
20/10/2005 - 13:04

Tina,

strikt genomen worden die balken niet als een koudebrug aanzien. Maar het is echter nog steeds beter die 2 tot 4cm isolatie te plaatsen. Dan pak je ja construtie helemaal in en worden de temperatuurschommelingen in je constructie nog extra tegengegaan.
Veel duurder zal dit je opbouw niet maken. Maar idd het wordt weer iets duurder.
Voor de prijzen moet ik passen. Al zou ik je toch in de eerste plaats aanraden om offertes aan te vragen. Tss richtprijzen en reële uitvoeringsprijzen ligt nogal eens heel wat verschil.

Walter

afbeelding van bentheuwis
20/10/2005 - 16:43
ben

Tina,

Je zou het onderdak kunnen maken met celit 3D platen. Deze hebben een zekere isolatiewaarde, waarmee je de 'koudebruggen' van de balken kan verminderen/neutraliseren. Een onderdak moet je toch hebben.

mvg

ben

afbeelding van walter-12
20/10/2005 - 16:59

Ben,

voor een plat dak, is er niet iets als een 'onderdak'. Die celit zou een dure oplossing zijn in dit geval.

Walter

afbeelding van bentheuwis
20/10/2005 - 19:44
ben

walter,

Excuseer, ik dacht dat het over een hellend dak ging.

ben

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.