cellullose: damprem of dampscherm | Ecobouwers.be

U bent hier

cellullose: damprem of dampscherm

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
22/06/2007 - 07:56

hallo,

ik ga mn dak isoleren met cellullose. de fabrikant raadt het gebruik van proclima dampremmen aan. maar kan je niet net zo goed een klassiek dampscherm gebruiken? dan komt er toch minder vocht in de isolatie (die daar wel geen problemen mee heeft) en wat er niet in komt, moet er ook niet uit. het betreft een plat dak. zo vermijd ik dan toch eventuele condensatieproblemen tegen mn OSB platen.

groeten,
thomas

1 Reactie

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
22/06/2007 - 16:31

Bert,

... wat er niet in komt moet er ook niet uit ...

En wat met het vocht dat in uw hout aanwezig is ?

Ervaring en studiewerk leert ons dat er een hemelsbreed verschil is tussen een klasiek dampscherm, en bvb een intello folie van proclima.

Zeker voor een plat dak is een degelijke (vochtgestuurde) folie geen overbodige luxe. Deze folie dient ook perfect luchtdicht te worden aangebracht.

Met de zoekfunctie vind je hier op het forum zeker wel meer info over.

Groeten,

dirk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.