cellenbeton binnenmuur | Ecobouwers.be

U bent hier

cellenbeton binnenmuur

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van didier-6
13/03/2006 - 13:39

Hallo,

Ik ben van plan om deze week een binnenmuur in cellenbeton (bvb Ytong) op te trekken maar twijfel nog over de dikte.
Het is een oud hoevetje dat in twee gedeeld wordt (ombouw naar tweewoonst) en ik maak me vooral 'zorgen' over de geluidsisolatie. Bovenaan zal de muur tegen een draagbalk komen. Zet ik best 1 dikke muur van 15 of 20 cm en zo ja, is 15 cm dan voldoende of opteer ik beter voor twee van 5 of 7 cm met luchtspouw en zo ja, hoe dik moet die spouw dan zijn. Als ik die twee spouwbladen verbind met mekaar gaat het geluid dan niet overgaan via die verbindingen?

Didier

3 Reacties

Reacties

afbeelding van lennie-28
13/03/2006 - 17:09

Akoustisch is cellenbeton niet het ideale product.

Het beste wat je hiervoor kan nemen zijn silikaatsteenblokken. En dan nog best 2 muren met spouw.

afbeelding van Hans Delannoye
13/03/2006 - 19:34

Didier

Zoals Lennie al zei: cellenbeton is akoustisch niet te best.
Er is een simpele regel: omgevingsgeluid demp je door massa. Beton scoort beter dan zandkalksteen, die op zijn beurt weer beter is dan cellenbeton. EPS100 is minder goed dan EPS500, en ga maar voort.
Ik zou opteren voor massieve betonblokken, maar acoustisch ontkoppelt (dus twee muren). Daartussen eventueel een plaat rotswol.

Hans

afbeelding van didier-6
14/03/2006 - 09:57

Ik heb daar nu al veel tegenstrijdigheden over gehoord, op de site van Ytong zeggen ze bvb dat cellenbeton wel goed is tegen luchtgeluiden, een vriend-architect zegt hetzelfde en anderzijds hoor ik dan dat er massa nodig is en dat cellenbeton op dat vlak slecht scoort...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.