Celit plaatsingsprijs rondvraag | Ecobouwers.be

U bent hier

Celit plaatsingsprijs rondvraag

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bart-66
12/01/2006 - 13:42

Voor Celit betaal je vandaag ongeveer 7,82 EUR/m² exclusief BTW. Maar wat is een realistische plaatsingsprijs (dus inclusief materiaal, excl. BTW) per m²? Ik heb net een offerte binnen met een plaatsingsprijs van 25 EUR/m².

29 Reacties

Reacties

afbeelding van wout-4
12/01/2006 - 18:25

Bart,

wij hebben een onderdak in Steico (identiek als Celit, maar 24 mm dik, dus ietske dikker). Ons schuin dak was in totaal een kleine 80 m². Ook de dakkapel is helemaal met Steico ingepakt.

Wij hebben nu pas (december 2005) 22,00 EUR/m² betaald geleverd en geplaatst en exclusief de BTW.

Wout

afbeelding van bart-66
12/01/2006 - 23:41

Ik heb ondertussen nog een aanal plaatsingsprijzen doorgekregen, gaande van 11 tot 15 EUR/m². Dit lijkt me al heel wat realistischer. Probleem lijkt dat het aantal dakwerkers dat reeds met Celit, of gelijkaardigen, gewerkt heeft eerder beperkt is.

afbeelding van anneke
12/01/2006 - 23:49

dat is dus net wat ik wou vertellen. Ze profiteren! Stop ermee!

afbeelding van lucien-2
13/01/2006 - 12:24

men moet natuurlijk uit zijn doppen kijken maar dat moet men altijd doen, ik heb drie prijsaanvragen binnen voor onderdak celid 4D en prijzen varieren van 21 tem 32 euro inclusief btw
persoon van de laagste offerte heeft reeds een 60 tal daken geplaatst(heb er een 6-tal bezocht en met bouwheren gepraat)
de anderen hadden weinig of geen ervaring

lucien

afbeelding van lucien-2
13/01/2006 - 12:25

men moet natuurlijk uit zijn doppen kijken maar dat moet men altijd doen, ik heb drie prijsaanvragen binnen voor onderdak celid 4D en prijzen varieren van 21 tem 32 euro inclusief btw
persoon van de laagste offerte heeft reeds een 60 tal daken geplaatst(heb er een 6-tal bezocht en met bouwheren gepraat)
de anderen hadden weinig of geen ervaring

lucien

afbeelding van van den brande kurt
01/02/2006 - 12:16

Als dakwerker kan enkel meedelen dat het inderdaad in eerste instantie moeilijk is om een prijs (geplaatst) op Celit te plakken.

Wij zijn momenteel bezig een dak aan het dichten met Celit en ik kan zeggen dat het trager werken is dan met bv menuiserite of een D-foll. Dus waarschijnlijk vandaar dat sommige aannemers een tamelijk hoge prijs vragen. Staar je dus niet blind op een bepaalde plaatsings prijs, werkuren zijn vandaag de dag niet goedkoop. En voor diegene die zegt dat ze "profiteren", de aannemers stel ik het volgende voor: doe het zelf en dan kan niemand van je profiteren. Goed werk met degelijke materialen heeft altijd zijn prijs.

afbeelding van ruben-3
16/01/2006 - 08:14

Dag Lucien

Ik las dat je een dakwerker gevonden had die reeds een 60-tal onderdaken met Celit 4D geplaatst had. Zou ik mogen vragen hoe jij tewerk bent gegaan om dakwerkers met deze ervaring te vinden? Ik heb reeds een heel deel dakwerkers overlopen, maar de in het beste geval hebben ze er 1 à 2 per jaar geplaatst.

Alvast bedankt voor jou hulp.

Ruben

afbeelding van lennie-26
16/01/2006 - 11:50

Da's het grote probleem van "onbekend maakt onbemind" hé. Wij hadden vergelijkbare situatie met onze muren in gelijmde Silikaatsteen (LBL). Ook prijzen van 32 tot 72 euro per m2!

afbeelding van lucien-2
16/01/2006 - 23:06

Ruben,

heb gewoon leverancier van ecologische bouwmaterialen aangesproken en die bezorgde mij een lijst van dakwerkers die reeds met celid-4d hadden gewerkt

lucien

afbeelding van cimdmkjr
17/01/2006 - 20:48

Mijn aannemer rekent me 17 EUR per m2 aan, materiaal en plaatsing inbegrepen. Exclusief BTW.

Voor adressen van aannemers contacteer je best even de fabrikant/invoerder van Celit.

afbeelding van cimdmkjr
17/01/2006 - 20:49

Mijn aannemer rekent me 17 EUR per m2 aan, materiaal en plaatsing inbegrepen. Exclusief BTW.

Voor adressen van aannemers contacteer je best even de fabrikant/invoerder van Celit.

afbeelding van stefan-14
17/01/2006 - 20:55

typische voor de bouw, als ze het materiaal niet kennen rekenen zeker een extra bij om rendementsverlies (daar gaan ze van uit) in te rekenen indien het zou tegenvallen

met celit valt het meestal goed mee, ook de eerste keren, maar dat komen ze achteraf niet vertellen

onbekend is on...

zeker

Stefan

afbeelding van joachimdero
20/01/2006 - 12:25

Kan celit geplaatst worden op ronde kepers?

afbeelding van ruben-3
20/01/2006 - 12:53

Joachim

Wat is de afstand tussen de kepers?

Groeten

afbeelding van joachimdero
21/01/2006 - 17:07

De breedte varieert. tss 35 - 45 cm

afbeelding van ruben-3
23/01/2006 - 08:15

Joachim

Als je kepers in goede staat verkeren zie ik niet in waarom er geen Celit onderdak gelegd zou mogen worden. Volgens de richtlijnen van celit zou er maximum 80 cm afstand HOH moeten zijn. Je zal wel heel nauwkeurig je tengellaten moeten plaatsen teneinde een stevige verbinding te garanderen.

Groeten

afbeelding van joachimdero
24/01/2006 - 08:42

Naar het schijnt willen niet alle dakwerkers celit plaatsen op RONDE kepers.

afbeelding van bwkb
24/01/2006 - 15:59

Uit de folder van celit4d krijg ik de indruk dat het zeer eenvoudig te plaatsen is...kan je dit dus zelf doen? of laat je het toch beter over aan de pro's?

afbeelding van mia-1
12/10/2007 - 10:34
MIA

ik heb een prijsofferte voor het plaatsen van celid4d platen: 19,77 € +BTW ( incl. stof en pannelatten)

>

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
12/10/2007 - 12:55

mia,

ik vind dit een tamelijk zinloze vraagstaart .
ieder dak is anders : moeten er schoorstenen uitgewerkt worden, en hoeveel, is randaansluiting met buren ingebrepen (rijhuizen), is afkleven met Budax inbegrepen, is het een gewoon dak of een noordboomdak (veel verlies), zijn er erkers of veluxen , is er een cementbed inbegrepen op de tipgevels, is tijdelijke waterdichting inbegrepen tijdens de werken ....enz .
als leek kun je moeilijk prijzen vergelijken ,en de rush naar "goedkoop werk" zou je wel eens zuur kunnen opbreken .
of ook niet : als je zelfs eventuele problemen niet eens ziet,
maar wel tevreden bent van de "lage prijs" .

zoals hierboven gezegd : kwaliteit zou voor prijs moeten gaan ...
maar wie zal dat beoordelen ?

afbeelding van daniel-10
04/12/2008 - 09:17

Gisteren zijn ze bij mij begonnen aan een zadeldak lengte 12m en te midden een schouw. In eebste instantie was ik van plan dit zelf te doen maar ben er van af gezien wegens niet verzekerd zijn bij eventuele val van dak. Wou voor het profijt niet de rest van mijn leven invaliede zijn. Dus uitgegeve, aan dakwerkers. Ze zijn met drie man toegekomen en zijn begonnen met het afnemen bestaande pannen en panlatten. De te gebruiken nieuwe platen lagen onderussen op een aanhangwagen. Bij nazicht bleken deze doornat van in de regen te staan. Een stapel wads ingepakt in folie. de rst lad op zijn zijkant. de platen waren allemaal zodanig geschonden dat de inpassingen kapot waren en er zlfs hoeken af waren. Vermoedelijk waren deze reeds gechonden door laden en lossen bij verdelere. Ook in he komplete pak zag je dat er met de lepels van de heftruk tegen gereden was. Late werden ze nog meer gschonden door ze naar boven te trekken met een reep erom heen, De tanden en groeven dichtgetrokken door de spanning van het gewicht.
Volgens de voorschriften moet er links onder begonnen woren. Zij beginnen rechts boven tegen de nok en zo gans de nok. Ik zg zo reeds dat alles scheef lag en er geen verdere opbouw mogelijk was.
Ik heb san de baas gebeld om te komen zien. ondertussen was men reeds de tweede rij aan het leggen welke omdat de bovenste rij niet recht lag geen goede aansluiting gaf, ik kon zelfs van binnen door de voegen zien. Ik heb dan gevraagd te stoppen omdat ik met dit werk niet tevreden was. Ik zou dit niet betalen.
Nadien was ook de baas niet akkord en diend het reeds geplaatste afgebroken. Nadien werd er eerst gemeten en een koodr gespannen om toch met een rechte lijn te kunnen starten. De eerder gebuikte platen welke geschonden waren werden nu nog gedeeltelijk gebruikt als opvulling aan de zijkanten?
Opmerking: U vraagt een dakwerker, dat zal dan de baas wel zijn, maar de werknemers zijn blijkbaar ongeschoolde arbeiders die hun goesting doen als de baas er niet is en zals blijkt nog nooit met het product gewerkt hebben?
Ik befrijp ook niet dat deze mensen op een dak willen werken zonder ook maar enige veiligheids voorziening.
Men start boven aan omdat men dan nog steun had op de bestande panlatten en omdat men iendien onderaan gestart direkt de niewe panlatten diende te plaatsen.
Nog een opmerking De sukken van de dakpannen welke in de eerder vernieuwde EPDM goot gevallen waren bleven gewoon in de goot liggen en werden gewoon overlopen zonder er bij na te denken over latere lekken.
Als een aannemer dakwerken geen geschikt personeel vindt of wil betalen moet hij er maar mee stoppen.

afbeelding van Anonieme gebruiker
04/12/2008 - 09:25
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Daniel, het was zeker de goedkoopste beunhaas die je had kunnen vinden ?

afbeelding van Kris 42
04/12/2008 - 19:02

Chris,

Maakt het uit of dit de goedkoopste is?
Wat de aannemer zijn prijs ook is, ik zou verwachten dat hij degelijk werk aflevert.
Dat is toch het minste wat je mag vragen denk ik.
Sorry he, maar de redenering goedkoop is slecht en duur is goed als dat de stelregel is, dan zit je er toch dik naast hoor.
Mijn ramen waren geleverd door diegene die de duurste offerte had.
Anderzijds,bleek later de leverancier deed niet anders als me onderleveranciers werken zodat hij er het meeste aan overhield en zo weinig mogelijk eigen personeel moest betalen, dat is gemakkelijk ook he als het wat slechter gaat, dan heb je daar geen last mee.

Nick

afbeelding van wim-30
03/10/2010 - 21:29

Ik weet niet of het toegestaan is maar ik doe het toch maar , na afwerking van zowel het dak van ons huis als de garage met Celit 4D heb ik nog een 17tal platen over en die mogen de deur uit voor 13euro per stuk alle platen ineens te nemen.Af te halen in de buurt van Antwerpen

Ik had twee paletten ineens gekocht tegen een scherpe prijs  en heb in't totaal ongeveer 225m² zelf gelegd.Superproduct!

Indien het tegen de forumregels is moet de moderator dit bericht maar verwijderen , ik ben géén handelaar maar zou het zonde vinden om deze platen te laten verloren gaan.

Stuur maar een pb-ke

afbeelding van FilipS
05/10/2010 - 15:38

En hoe komen we aan uw Pb-ke?

afbeelding van wim-30
05/10/2010 - 22:00

Door op mijn nickname te clikken en dan contact....

afbeelding van waltervaes
07/10/2010 - 17:27

Zou misschien ideaal zijn als er een topic was voor verkoop van ecologische overschotten van particulieren.

Ikzelf heb ook nog wel wat ecologische materialen  op overschot van mijne bouw.

afbeelding van wim-30
07/10/2010 - 21:21

Dat vind ik ook , op kapaza of ebay zetten heeft niet veel suc6 , hier zitten de mensen die de waarde kennen van deze materialen. Maar nogmaals ik weet niet of het mag van de moderator.

afbeelding van waltervaes
08/10/2010 - 14:33

op bouwinfo forum is daar wel een rubriek voor.

Daar zijn er ook veel die celit gebruiken.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.