Canadese put | Ecobouwers.be

U bent hier

Canadese put

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Ineke Peters
22/07/2011 - 17:26

Onze bestaande woning ben ik aan het renoveren tot passiefhuis.
Wij willen een Canadese put (= grondbuis = horizontale aardwarmtewisselaar) aanleggen.
De Canadese put willen we aansluiten op onze mechanische ventilatie: 1 WHR950 van StorkAir (maximaal 450 m3/h) en 1 WHR930 van StorkAir (maximaal 380 m3/h).

De Canadese put wil ik zelf aanleggen (ingraven).
Waar kan ik het beste mijn materiaal kopen met een goede prijs/kwaliteit verhouding?
Ik woon in Nederland tussen Roosendaal en Breda.
Tips en adviezen zijn welkom!

4 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
22/07/2011 - 20:19

 Van de canadese put zijn ze al van terug aan het komen. Beter is een bodemwarmtewisselaar (BWW), met water/glucol gevulde PE buis die zijn warmte/koude overbrengt via een warmtewisselaar aan de ingang van de ventialtieunit. Een BWW geeft veel minder kans op fouten, vocht en de schimmel als gevolg daarvan.

afbeelding van HVH
22/07/2011 - 22:30
HVH

 Ik heb ook al gemerkt dat er op terug gekomen wordt. Wij hebben hem zelf gestoken en ik kan mij goed inbeelden dat er bij de uitvoering door onnauwkeurige mensen er fouten gemaakt worden.

Zelf hebben we gekozen voor het Terra Air Home systeem. Zoek hierop en ge komt wel ergens bij een handelaar uit. Ik denk wel dat de prijs van een BWW een pak hoger ligt. (maar daar kunnen anderen beter op antwoorden)

afbeelding van Hans Delannoye
24/07/2011 - 10:39

nee hoor, een BWW kost zeker niet meer dan het terra air home systeem, en ook de plaatsing van de bww is veel goedkoper.  en je vermijdt met een BWW een aantal kritieke punten waarbij vooral de plaatsing moet vermeld worden.

hans d

afbeelding van HVH
25/07/2011 - 20:57
HVH

 Hans, 

Gewoon ter info (voor mij is het toch niet meer van toepassing) : wat kost zo'n BWW en wat kan men verwachten van het verbruik?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.