BWW: kosten-baten | Ecobouwers.be

U bent hier

BWW: kosten-baten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Sara1980
25/07/2015 - 19:07

We gaan een ventilatiesysteem D installeren op onze bovenverdieping die we aan het renoveren en isoleren zijn. Nu kregen we ook de optie om een BWW te voorzien om de lucht voor te verwarmen en in de zomer meer gekoelde lucht te kunnen laten circuleren.
We gaan voor de Drexel und Weiss Aerosilent als toestel, met van dezelfde fabrikant het toestel voor de BWW.

We zochten al heel wat op maar blijven met enkele vragen zitten:
- is het eigenlijk echt de moeite om al die werken te doen voor dit systeem?
- wat is het verbruik van dit toestel? We hebben geen zonnepanelen, dus vragen we ons af hoeveel dit ons meer gaat kosten aan verbruik.

Dus een kosten/baten en een resultaat/inspanning - vraag.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van anoebis
27/07/2015 - 17:03

Onze Comfofond BWW verbruikt 35 watt, dus ongeveer 0.85kWh per dag. Ik ben het energieverbruik wel pas enkele maanden geleden beginnen meten, dus ik heb nog geen zicht op het jaarverbruik. Maar aangezien we de BWW eigenlijk enkel gebruiken bij buitentemperaturen < 5 graden of > 25 graden, verwacht ik dat dit niet meer dan 100 kWh zal zijn, ofwel maximaal €20 à €25 per jaar.

afbeelding van Sara1980
28/07/2015 - 10:49

Dus als ik het goed begrijp, dan schiet het toestel pas in actie als het nodig is, namelijk onder de 5 en boven de 25 graden?

Ik zit me nog steeds af te vragen of die zo grote kost in investering opweegt tegen die relatief weinig momenten dat het dan in gang schiet (al zijn die momenten wel net de vervelendste qua hitte/koude).

Wel dank voor je verbruikmelding!

afbeelding van anoebis
28/07/2015 - 11:10

De BWW heeft 3 standen: manueel ingeschakeld, manueel uitgeschakeld of automatisch gestuurd door het ventilatietoestel. Zelf schakel ik hem in onder de 5 en boven de 25 graden, terwijl de automatische sturing de BWW iets vaker wilt inschakelen.

In december en januari zal de BWW allicht continu draaien en in november en februari toch ook een groot deel van de tijd (voornamelijk 's nachts dan).

In de zomer gebruiken we hem enkel als het buiten echt warm is (tot nu toe nog maar enkele weken nodig geweest). Dankzij de BWW was de aangevoerde lucht van ons ventilatiesysteem nooit warmer dan 22 à 23 graden tijdens de laatste hittegolf. Of dat de investering waard is, moet je voor jezelf uitmaken.

afbeelding van Minos
29/07/2015 - 09:32

kan je een idee geven van kostprijs van BWW? + opsplitsing verschillende onderdelen

wat is levensduur?

afbeelding van anoebis
30/07/2015 - 09:59

BWW heeft bij ons ca. €5000 gekost, opsplitsing in verschillende onderdelen weet ik niet (staat niet vermeld op onze factuur). Als je een energiebesparende maatregel zoekt die je kan "terugverdienen" moet je elders zoeken: volgens mij plaats je een BWW puur voor het verhoogde comfort.

Ik heb geen idee wat de levensduur ervan is...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.