BULEX Thermomaster 32.50 | Ecobouwers.be

U bent hier

BULEX Thermomaster 32.50

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wouter-11
18/01/2007 - 22:20

Ik ben op zoek naar een condenserende gaswandketel.

Het huis dat ik aan het renoveren ben zal geïsoleerd worden met 15cm glaswol en 20cm isofloc in het dak.

Ik zal de benedenverdieping hoofdzakelijk verwarmen met een kachel.

De ketel zal dus voornamemijk gebruikt wordne voor warm-water productie en in mindere mate voor het verwarmen van badkamer, waskot en af en toe een kinderkamer.

Aangezien het budget momenteel beperkt is viel mijn oog op de BULEX thermomaster 32.50 Kostprijs 1600 euro incl BTW

Ingebouwde boiler 49l
rendement van 109,7%

Is dit een goede keuze? Kan iemand mij voor deze prijs (of net iets meer) een beter ketel beter aanraden?

Kan ik op dergelijk type boiler later zonnepanelen aansluiten?

Dank bij voorbaat!

11 Reacties

Reacties

afbeelding van richardvand
22/01/2007 - 17:55

Ik ken deze ketel niet zo goed (alleen van naam), maar misschien vind je meer info als je eens onder AWB zoekt. Da is de merknaam van deze ketel in Nederland.

afbeelding van joris-5
31/01/2007 - 11:45

Is een goede ketel, weinig problemen mee, verwarmingslichaam is in gietaluminium, beter dan hun inox lijn, daar zijn regelmatig problemen, mee. enkel zien dat je de juiste schouw ervoor gebruikt, was dat is ook van belang, niet elke concentrische buis mag gebruikt worden Maar de prijs, ben je zeker dat dat met btw in is, want dan is het een koopje. brutoprijs bulex is 2421 € voor 2007

afbeelding van charlotte-1
08/01/2008 - 21:23

Wij zijn aan vernieuwing toe voor een ketel. Hebben ook een voorstel gekregen voor dit type. Krijg het wel benauwd als alle commentaar van het merk bulex lees op het forum!?? Problemen en kosten gegarandeerd als ik de reacties lees. Wat is jullie ervaring? Welke thermostaten hebben jullie geïnstalleerd? Werken jullie met radiatoten of convectoren? Wat bedoel je met de juiste schouw?
Alvast bedankt, want mijn man en ik zijn leken wat sanitair betreft!

afbeelding van Anonieme gebruiker
09/01/2008 - 09:07
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Wij hebben sinds eind oktober de bulex thermomaster F28 E (doorstromer).
Of de ketel goed is zal ik binnen een aantal jaar kunnen zeggen.
Wat als leken moeilijker is: een goed vermogen, goede thermostaat, overdimensionering van radiators en een warmteverliesberekening alles samengevat: een goeie installateur vinden die hiermee rekening houdt en die je vertrouwt.
Ik dacht er één te hebben maar ik weet het niet zeker.
Ik vind dat mijn gasverbruik (gemiddeld 11,4m³/24h nog veel te veel is).
Ik woon in een zéér matig geisoleerde openbebouwing (superiso-glas & 18cm in dak).

Het forum hier is goed maar als je snel informatie wenst ben je enkele uren/dagen zoet met lezen (zie thread: de traagste site van het heelal ;-)).

Wij zijn dus ook nog steeds op zoek naar de goede afstelling en blijkbaar hebben we toch niet zo'n goede kamerthermostaat

afbeelding van joris-5
09/01/2008 - 11:46

Het is niet omdat u een condenserend toestel hebt, en overgedimensioneerde radiatoren , dat daarmee wil zeggen dat u een laag gasverbruik gaat hebben, is het met of zonder buitenvoeler? Bulex Opentherm thermostaat? Veel mensen maken de fout om enkel de radiatoren open te zetten die ze nodig achten, om zogezegd te besparen, maar je zal zien hoe meer radiatoren er open staan hoe lager uw ketel gaat moduleren, en dus heel goed gaat condenseren, wat leid tot een laag gasverbruik. En het type toestel dat u hebt thermomaster F28E is één van de betere van bulex, de thermomaster reeks is heel goed, de thermomax reeks , zijn regelmatig problemen mee.

afbeelding van Anonieme gebruiker
09/01/2008 - 14:26
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

@ Joris

Alle radiatorkranen (thermostatische kranen) staan volledig open zoals installateur gezegd heeft.

Het is geen buitenvoeler maar de Honywell chronotherm CM901.
Ingesteld in 4 tijdsblokken.

Ik heb hier ondertussen al veel gelezen en weet veel maar ik ben ook het noorden een beetje kwijt omdat ik toch nog een hoog gasverbruik heb.
En sommige uitleg mijn petje te boven gaat. Hier zitten echt wel krakken ;-) maar ik blijf maar een leekje

Mijn afrekening voor 2007 bedroeg 1440 m³ met 2 aardgaskachels (nog geen warmwater op gas) weliswaar er op gekeken voor het verbruik maar toch nooit echt kou gehad.

afbeelding van monte
09/01/2008 - 21:07

de thermomaster heeft tien jaar garantie op het verwarmingslichaam(gietaluminium/silicum)en een koperen boiler
de thermomax heeft maar vijf jaar garantie op het verwarmingslichaam(inox)en heeft een geémailleerde boiler

voor aansluiten op zonneboiler best eens navragen op de site

afbeelding van raf-1
01/02/2009 - 17:26
raf

Spreek mij over alles behalve Bulex. Na een omniumcontact van 7 jaar keurt de firma mijn installatie af wegens zogezegde schouwproblemen. Wanneer men hun vraagt het nodige te doen dan beweren zij dat Bulex hierin geen verantwoordelijkheid neemt. In degelijk geval kleven zij een sticker op de ketel niet meer te gebruiken en de kous is af.Lekker voor Bulex om de eerste 7 jaar geen kosten te hebben en daarna wanneer de klant zou beginnen profiteren van de garantievoorwaarden hun kat te sturen. Foei Bulex.....

afbeelding van isabelle-2
01/02/2009 - 22:33

Ik heb de Bulex F25 condenserende HR-top ketel gezet (dus hun kleinste en nieuwste doorstroommodel; zonder boiler). Zeer geruisloos. En gemakkelijk zelf te plaatsen.
Koste denk ik niet zoveel als je zelf vermeld. Gekocht via www.Selfmatic.be, die dat gratis komen in dienst stellen (alle afregelen en testen). En uiteraard gratis leveren.
Onderhoud kan ook via Selfmatic en is dan zelfs goedkoper dan bij Bulex zelf.
Werkt perfect en warmt mijn huis snel op.
De bijgeleverde thamostaatregelaar laat toe dagen, weken, periodes te progammeren, vakanties in te stellen enz.
De ketel is standaard op lage temperatuur (ong. 40°)ingesteld om het verbruik te beperken.
Ik ben er content van. Ik denk ook dat het de beste is voor de laagste prijs. Je kan binnenkort op Batibou wgaan vergelijken.

afbeelding van jurgen-22
07/02/2009 - 21:27

inderdaad Joris veel hangt af van een goeie installatie,maar het is niet alleen "brolmatic" er zijn ook veel installateurs die geen fernox gebruiken want het kost 50euro per bus en dan gaat de installatie kost natuurlijk omhoog

afbeelding van hemelsoet rene
12/02/2009 - 17:46

Ik heb dus een thermomaster hr top 32.50 en soms geeft hij E18 aan ??? iemand ? 2de vraag : als mijn 109 huisthermostaat aanslaat gaat de cv goed werken maar deze sturen bi-metaal kranen onder de bulex dus na afslaan ven de thermostaat gaan deze kranen ni direct dicht en dan wordt het ''te'' warm in huis ,,, geen thermostatische kranen op de radiatoren

dank u

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.