buitenvoeler of modulerende kamerthermostaat | Ecobouwers.be

U bent hier

buitenvoeler of modulerende kamerthermostaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jos-9
14/12/2005 - 11:50

In ons huis wordt slechts één ruimte voortdurend gestookt (nl. open keuken en leefruimte). Momenteel werken we met een aan/uit kamerthermostaat en de andere ruimtes verwarmen we via de thermostatische kranen. Als ik het goed begrijp moduleert onze ketel nu op de retourtemperatuur van het verwarmingswater, maar ik merk dat de ketel toch voortdurend aan- en afslaat. Daarom zou ik willen werken met een modulerende thermostaat of buitenvoeler. Heeft een buitenvoeler eigenlijk nog veel voordeel ten opzichte van de modulerende thermostaat? De buitenvoeler wordt een pak duurder, maar is het systeem dan nog een stuk zuiniger of is dit verwaarloosbaar?

Jos

1 Reactie

Reacties

afbeelding van patrick-59
14/12/2005 - 20:10

hallo
het hangt af welke ketel en verwarmingssyteem U hebt.
Kijk eens naar Buderus.be, zij hebben een thermostaat de irt 30 die met buitensonde werkt. Duur? neen, 117 euro + btw
groeten Patrick

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.