Buitenverlichting met sensor | Ecobouwers.be

U bent hier

Buitenverlichting met sensor

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Griet en Stefan
17/12/2011 - 22:06

Hallo,

Wij zijn op zoek naar een oplossing voor 4 toepassingen voor buitenverlichting:
1. Voortuin, padverlichting
Aangezien er weinig straatverlichting is, zoek ik verlichting dat het pad oplicht en dit als een persoon passeert en uiteraard even blijft branden (timer).
2. Carport
Idem aan toepassing 1. Als we naar de auto gaan of binnenrijden zou er verlichting moeten aanspringen.
3. Verlichting praktische ruimte. Naast ons huis een strook van 11 op 4m. Voor compostvat, kippen, fietsen enz...
Ook aanspringen als er iemand passeert en uiteraard even blijven branden.
4. Accentmuurverlichting: in tegenstelling tot de 3 eerdere toepassingen willen we dit licht zelf kunnen aandoen of uitdoen indien we daar zin in hebben. Een 3 tal grondspots met spaarlamp?

We zoeken moderne lampen, die bovendien ook zuinig zijn. Spaarlampen?. Maar zijn deze wel geschikt voor kortstondig aan/uit voor de 3 eerste problemen?
Een 2 a 3 halogeenstralers voor probleem 3 zou ik echter willen vermijden aangezien deze toch heel wat elektriciteit vreten. LED stralers?
En hoe zit dat met bewegingdetecties? Zitten deze op de lamp zelf, of moet er iets op een strategische plaats gezet worden?

9 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
18/12/2011 - 07:17

 Ik denk niet dat dit raketwetenschap is. Ga eens naar de elektragroothandel of een elektricien. Hetgeen je vraagt is perfect te configureren.

 

Je zal wat kabels moeten trekken om de lampen van voeding te voorzien, bewegingsdetectoren hebben ze nu al draadloos als je dat wil dus je kan deze plaatsen waar het je best uitkomt om alles op een deftige manier te sturen. Om halogeenstralers te vervangen zijn er LED stralers op de markt met een behoorlijke lichtopbrengst tegen een zeer laag verbruik maar verschiet niet van de prijs.

afbeelding van Griet en Stefan
18/12/2011 - 21:21

Inderdaad,

Niet goedkoop die ledstralers.  Misschien toch een halogeenstraler nemen?  Vb 2 van 500 watt? Die meerkost van een ledstraler zal dan nooit terug te verdiene zijn?

afbeelding van AlainD
18/12/2011 - 22:07

Kijk ook eens naar de exemplaren met spaarlampen (of TL), ze gaan waarschijnlijk zelfs efficiënter zijn dan de meeste LED exemplaren.

afbeelding van bertvdg
19/12/2011 - 09:44

 ja, maar met een TL of spaarlamp ga je geen verstraler kunnen vervangen vrees ik.

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
19/12/2011 - 09:57

 

 

Is uw praktische ruimte voor een deel overdekt? De carport en deze praktische ruimte kunnen dan gerust voorzien worden van TL-lampen. Er zijn er nu die snel aanspringen en ertegen kunnen  dat ze dit meermalen moeten doen..

afbeelding van Griet en Stefan
24/12/2011 - 15:02

Neen, die is niet overdekt.

Gewoon een ruimte naast de woning.  Dus een TL-lamp zou ook geschikt zijn?  Want die lamp dient dus enkel als verlichting voor korststondig maar frequente vraag.  Bij mijn ouders is dat een halo-geen straler.  Maar dacht dan aan led, maar als je dan die prijzen beziet!

afbeelding van walter-49
25/12/2011 - 09:57

Voor kortstondig gebruik,is een gewone gloeilamp nog de goedkoopste oplossing en ecologisch denk ik.

Zowel in aanschaf en gebruik...geeft direct zijn lichtvermogen...en ook belangijk,bevat bij mijn weten geen giftige bestandelen,alleen metaal en glas,dus recyclage is ook niet het probleem.

Maar is wel geen moderne lamp meer...het is maar hoe je het bekijkt.

PS: halogeenlampen zijn ook gloeilampen.

 

 

 

afbeelding van Griet en Stefan
25/12/2011 - 21:48

Ik ben precies ook overtuigd dat een gewone klassieke halogeenstraler misschiens toch geen slechte keuze is, zolang deze maar kortstondig wordt gebruikt.

afbeelding van leddesign
25/12/2011 - 14:45

 Beste,

 

Voor al uw vragen zijn er diverse LED oplossingen. Tevens zijn deze te voorzien van een bewegingssensor.

Voor meer antwoorden kan u steeds een kijkje nemen op www.led-design.be

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.