Buitenverlichting | Ecobouwers.be

U bent hier

Buitenverlichting

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van toon
08/10/2007 - 12:51

Regelmatig valt het me op dat buitenverlichting overdag nog op staat. Stel dat het wettelijk verplicht zou zijn om bij nieuwe installaties de buitenverlichting op een apart circuit te plaatsen, en dit te laten sturen door een timer. Is dit iets om de steeds maar groeiende energiebehoefte nuttiger aan te wenden ?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van wendy kok
08/10/2007 - 19:29

Alle beetjes helpen denk ik.
Verplichte installatie van een timer is volgens mij echter niet de oplossing.

Zelfs als het donker is vind ik dat buitenverlichting eigenlijk alleen zou moeten branden als het nodig is. Dit los je niet op met een timer.

Iedereen vergeet wel eens een lamp uit te doen. Je zou dus in principe binnenshuis eenzelfde timer kunnen verplichten en dat levert waarschijnlijk een grotere besparing op dan op de buitenverlichting.

Volgens mij is buitenverlichting op zonne-energie of buitenverlichting met een sensor een betere oplossing.

Als je een sensor niet altijd praktisch vindt kan je in het circuit een schakelaar laten plaatsen zodat je indien nodig de lamp continu kan laten branden.

Ook een verklikkerlampje op de schakelaar kan nuttig zijn. Als het lampje op de schakelaar brandt weet je dat de buitenverlichting nog aan staat.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.