buitenmuurisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

buitenmuurisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van JoostP
19/02/2012 - 22:19

We willen een 'modern' huis van 42 jaar oud inpakken. Het is het best te omschrijven als een vierkante blok van beton en baksteen met een plat dak. Als materiaal voor de muren raadt men ons aan om een combinatie te nemen van Steico -therm en Steico-special . Dit zou dan zonder folie afgewerkt kunnen worden met hout of pleister. Iemand ervaring met dit materiaal? Zijn er gelijkwaardige alternatieven? Ik kreeg al te horen dat Pavatex gelijkaardige producten op de markt brengt. Wat is het verschil?

Groet en bedankt voor reacties,

Joost

1 Reactie

Reacties

afbeelding van FilipS
22/02/2012 - 16:16

 Beste Joost,

Vooral Steico en Pavatex hebben bepleisterbare houtwolplaten voor isolatie langs buitenzijde.

Ze bestaan beiden uit dezelfde grondstoffen, hebben ca. dezelfde eigenschappen en kosten ca. hetzelfde. 

Er zijn enkele combinatie-mogelijkheden, afhankelijk van de gewenste isolatie-dikte. Probleem zijn meestal de dagkanten van ramen en deuren isoleren (dikte van profiel ramen en deuren) en de onderste 30-50cm die in een spatvast- en waterbestendig materiaal moeten uitgevoerd worden (bvb. XPS).

---

Indien je gaat afwerken met hout neem je beter een ander type plaat (ook van Steico en/of Pavatex), dus zal makkelijker en goedkoper verwerken dan de bepleisterbare plaat. Maar dan is het wel aan te bevelen om een onderdakfolie of watervaste onderdak plaat (ook houtwol) te gebruiken (type Celit, Gutex en ook hier weer ... Pavatex en Steico).

Gutex, Steico, Pavatex, Celit, ... zijn merk- en fabrieksnamen, ze maken allemaal meerdere types platen voor diverse toepassingen elk met andere eigenschappen.

Een goede leverancier zal je zeker het juiste type plaat aanraden.

grt,

Filip 

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.