buitenmuur in Spanje | Ecobouwers.be

U bent hier

buitenmuur in Spanje

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van frederik-8
01/07/2005 - 08:36

Sedert een 3-tal jaren woon ik in Spanje - Sevilla en ga ik beginnen bouwen. Hier wordt niet met spouwmuur gewerkt, de omstandigheden van de buitenmuren hier zijn hier verschrikkelijk slecht (koudebruggen langs alle kanten). Vroeger was dit misschien niet nodig, ze hadden toen geen airco, maar nu is er aircondinioning en met al die koudebruggen wordt er veel electriciteit verbruikt aan die aircos. de alu-ramen hebben zelfs geen onderbreking met als gevolg dat de ramen bijna dienen als verwarmingstoestel.

De temperaturen hier in de zomer kunnen gaan tot 45º, normale temperatuur in de zomer is 40º. In de winter is de maximale temperatuur 0º, normale temperaturen zijn 5º-7º.

Daar ze hier geen ervaring hebben met spouwmuren had ik plots gedacht aan cellenbeton (Ytong-hebel). De vraag is natuurlijk welke dikte moet er gebruikt worden om in zo'n warme toestanden een goede isolatie te hebben. Of is het toch beter met een spouwmuur te werken. of kan men hier het tema van koudebruggen elemineren? kortom wat zou de beste oplossing zijn?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van jaap-1
24/10/2005 - 00:13

Kijk eens even op www.ebs-espana.es Dit is de website van een Nederlandse bouwfirma gevestigd in Spanje. Cellenbetonbouw is een specialistme van het bedrijf en zoals je mischien weet is het materiaal al meer dan 40 jaar in Nederland in gebruik als bouwmateriaal.

succes.

afbeelding van jan huybrechts
24/10/2005 - 09:37

Misschien ook even deze site bekijken. Waarschijnlijk is dit voor het zuiden een betere oplossing. Het gebruik van dit materiaal kennen ze nog niet zo, maar het aspect zal hen wel vertrouwt zijn en gemakkelijker om het te doen gebruiken door de aannemers.
http://www.porotherm.fr
jan

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.