Buderus GB162T40S wel of geen doorstromer? | Ecobouwers.be

U bent hier

Buderus GB162T40S wel of geen doorstromer?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dubbel
06/05/2012 - 16:26

Weet iemand of deze ketels van Buderus wel of geen doorstromers zijn? Ik twijfel nl., omwille van het hoge kalkgehalte van ons water, of het niet beter is een solotoestel (GB162) met afzonderlijke boiler aan te schaffen?

Bedankt voor jullie advies.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van tumkie
06/05/2012 - 22:41

GB162 met 40liter is niet echt een doorstroom-toestel ... maat te hoge kalkwaarden kunnen nefast zijn voor de goede werking !

Best onkalker ( na de vulset cv-circuit te plaatsen , cv-installatie moet gevuld worden met onbehandeld water ivm alu-wisselaar ) plaatsen of kiezen voor boiler ...

 

Waarom niet combineren met bv

 http://www.buderus.be/?language=1&page_id=3443

of

http://www.buderus.be/?language=1&page_id=2943

afbeelding van Ronny2
11/05/2012 - 18:07

 

 Dubbel, De GB162T40S is een doorstromer . Het warm water wordt geproduceerd door platenwarmtewisselaar . Die op zijn beurt een voorraadvat vult. De bedoeling van dit voorraadvat is om op korte tijd meer water te kunnen leveren. Daar gedurende een periode een debiet kan geleverd worden dat samengesteld is door het debiet wat max. door de ketel kan opgewarmdt worden / min en een extra debiet vanuit het voorraad vat van 40L. Als het voorraadvat opgebruikt is heb je nog steeds warm water maar het debiet wat dan geleverd wordt is niet meer dan het gewonen doorstroomtoestel de GB162 T10.

Als je veel kalk in je water hebt steeds een ontkalker plaatsen want niets is bestaand tegen een zeer kalk rijk water.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.