buderus gb 112/29 t25 en plaatsing | Ecobouwers.be

U bent hier

buderus gb 112/29 t25 en plaatsing

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van davy-2
27/11/2007 - 12:18

ikben al 4 maand op zoek naar een istalateur voor een buderuds ketel.ik heb er al 9 laten komen en heb nog maar van 2 een offerte gekregen met 600 euro uit elkaar 4400 en 5000€ maar de enen is ne geregistreerde aannemer en de andere niet. nu weet ik niet of ik mijn ketel mag laten plaatsen door de niet geregistreerde aannemer om te kunnen genieten van het fiscaal voordeel? ik kan deze ketel ook zelf plaatsen en dan kost het mij een 3500€ door een gepensioneerde aannemer int zwart.maar dan heb ik ook geen fiscaal voordeel.
ook praten deze aannemers elkaar tegen. de ene zegt dat men katastraal inkomen naar boven gaat de ander dat ik met radiatoren geen condensatieketel kan plaatsen. enz ..wat ik al allemaal gehoord heb!!! ik weet het ook ni meer.
weet er iemand een goede geregistreerde aannemer in de buurt ban bornem?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van jo-16
27/11/2007 - 13:21
Jo

Dag Davy,

Condensatieketel + radiatoren is geen enkel probleem, weet niet waar die installateur dat haalt!! Ik heb zelf net een offerte gehad voor Buderus GB132-24kw met radson radiatoren, door een installateur in het Brusselse (wel NL-talig). Liever hier geen reclame blijkbaar, dus stuur me even mail en ik geef je zijn contactgegevens door. Wel heel druk bezet tot begin 2008!

Fiscaal voordeel is idd enkel van toepassing met installatie door geregistreerd aannemer! En dat doe je ook maar best, anders kan je ook naar je garantie fluiten. En het moet ook gaan over een vervanging van een oude ketel (dus nvt voor nieuwbouw!). Ook referentie en serienummer van oude ketel bijhouden, zal je nodig hebben voor je aangifte. Meer info op www.energiesparen.be.

KI zal maar omhoog gaan als je controle krijgt, maar ja, weegt dat op tegen de besparing voor je portomonnee en het milieu als je een condensatieketel laat plaatsen? Heel kortzichtig lijkt me dat allemaal.

Groeten

Jo

afbeelding van dirk-8
27/11/2007 - 14:03

je kadastraal inkomen (KI) wordt alleen aangepast indien er een wijziging is van minimum 15%. Indien je al cv had zal er niets veranderen. Centrale verwarming blijft centrale verwarming. Kachels vervangen door cv geeft wel een wijziging = mogelijke aanpassing van KI. In dit laatste geval kan je wel niet genieten van de fiscale aftrek.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.