BTW tarief voor PV panelen. | Ecobouwers.be

U bent hier

BTW tarief voor PV panelen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van maarten-18
10/04/2008 - 07:42

Ik zou willen Pv panelen leggen, maar we wonen nog geen 5 jaar in onze nieuwbouw.

Toch zou ik graag profiteren van dat 6% tarief. Als ik nu gewoon zeg tegen de aannemer dat mijn huis net 5 jaar is.

zou dit lukken?

wat zouden de gevolgen kunnen zijn?

maarten

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
10/04/2008 - 22:42
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Uw aannemer zal daar niet zoveel van aantrekken. Dit laat u een papiertje onderteken waarin u verklaard dat de woning meer dan5j oud is.
Dit papiertje zal hij dan samen met het faktuur naar den BTW sturen. Als ze bij uw aannemer dan juist een grondige kontrole van de fakturen uitvoeren dan zullen ze dit papiertje tegenkomen. Dan gaan ze eens kijken in het kadastraal register en zullen ze zien dat de woning nog geen 5jis. Dan zal den BTW bij jou komen aankloppen voor overige 15% + boete.

afbeelding van mia.
11/04/2008 - 22:13

Volgens een standhouder van zonnepanelen op bouw - en Reno te Antwerpen zou er sprake zijn van altijd 6% voor zonnepanelen, maar met een lege staatskast heb ik daar weinig hoop op.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.