BSP panelen V&R the solarcompany | Ecobouwers.be

U bent hier

BSP panelen V&R the solarcompany

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

07/05/2009 - 16:22

Hallo,

Ik ben in de laatste rechte lijn om met deze leverancier in zee te gaan. In vergelijking met andere leveranciers die Photowatt en Atersa aanboden, worden hier chinese panelen aangeboden. China en PV panelen wordt nogal dikwijls als slechte kwaliteit aanzien, maar hier zijn er toch stevige garanties dat de panelen zullen doen wat ze moeten doen. Deze garanties gaan van de vulfactor tot erkende keuringen per paneel. Naar men mij heeft verteld is Q cel de producent van de siliciumcellen en gebruikt elk PV merk dezelfde cellen maar met hun verpakking. Heeft er iemand ervaring met deze leverancier of suggesties ?

zonnige groeten

2 Reacties

Reacties

08/05/2009 - 10:29
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

chinese panelen zijn globaal gezien erg negatief mbt de uitstoot van CO2 op de productie.
Ze moeten ook van ginder naar hier. Ik zou altijd kiezen voor europese panelen. Ik zou er zelfs liever 2 minder zetten dan a-ecologische panelen aan te kopen.

10/05/2009 - 18:27
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dat is juist het probleem, dat de 'Europese' qua basis in China worden gemaakt en dat ze een Europees kadertje er rond krijgen. Je hebt dan inderdaad made in Europe, waarvoor je dan meer betaalt. Kan je me zeggen vanwaar je de info hebt over de CO2, quid a ecologische panelen ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.