Bouw van een rocket stove met een bell | Ecobouwers.be

U bent hier

Bouw van een rocket stove met een bell

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pedro
22/12/2012 - 19:22

Hallo
Ben van plan om een batch rocket te plaatsen als vuur haard gecombineerd met een bell principe als kachel en dit als massa kachel.

Heb intussen een ontwerp gemaakt van wat het gaat worden maar toch nog wel enkele vragen.

Wat vinden jullie zelf van het ontwerp http://batchrocket.hostoi.com/index.html en het principe erachter daar ik lees dat fin ovens het hem vooral gaat over warmte opslag.
Met de kachel ik heb getekend heb ik de maat voering gebruikt kwa cm² die beschreven staat op de rocket stove op een colegga forum.
Deze maat voering zou ik moeten aan houden wat de reden ervoor is weet ik niet eigenlijk zou ik de kachel hoger willen maken de hoogte zou nu een 1,75m zijn graag zou ik die op getrokken hebben tot plafond ruimte.

Op die manier zou ik een grotere 2de bell hebben en dus normaal gezien meer massa dus meer warmte opslag op die manier gaat de afgas temp van de schauw ook naar beneden de vraag dus zou dit mogen of niet.

Foto ervan kan je vinden op men blog ik heb gestart zodat iedereen de bouw ervan zou kunnen volgen er staan ook enkele skf tekeningen op die te openen zijn met sketch up.

Ook heb ik intussen de grond uit gelegd met de stenen ik heb en zoals het nu is kan ik de schouw die in de eerste mantel of bell komt te staan deze niet los plaatsen van de binnen mantel maar zou deze in de hoek moeten komen waar hij nu al staat maar dan tegen de binnen mantel aan kan dit kwaad of niet.

mvg pedro

3 Reacties

Reacties

afbeelding van pedro
22/12/2012 - 19:53

 

mvg pedro

afbeelding van TomDi
23/12/2012 - 08:40

ken je ecologieforum?

daar zitten wat meer kachelbouwers met ervaring in deze kachels

afbeelding van pedro
23/12/2012 - 09:38

Hallo ja ken dat forum is gebaseerd op de rocket stove van hinds maar extra info kan geen kwaad toch.

mvg pedro

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.