Bosch HRC30 problemen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Bosch HRC30 problemen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jochem-3
09/02/2007 - 18:59

Mijn moeder is sinds kort verhuist, een vriend van me heeft er een nieuwe ketel opgehangen, een bosch HRC30, mooi ding maar wel wat problemen al.
In eerste instantie werkte de thermostaat niet, gaf een foutmelding (open therm communicatie storing). Dit bleek volgens een kennis die bij een storingsdienst werkt aan de thermostaat zelf te liggen (chronotherm 4 Modulation).
Goed die wordt vervangen, ketel ff op standje stook gezet dus het blijft wel warm binnen.
Enige andere probleem is dat als je warm water tapt, dan wordt het warm en na een paar minuten weer ijskoud. Met kraanwater tappen is dat niet zo n ramp maar met douchen des te meer! hij geeft wel een error op de ketel (AB knipperend of A8 een van de twee) maar die heeft betrekking op de communicatiestoring met de thermostaat (die er natuurlijk nu niet op zit, komt maandag binnen)

4 Reacties

Reacties

afbeelding van thomas-15
09/02/2007 - 19:12

je moet bij die vriend reclameren he !
hij heeft hij immers geplaatst !

wie neemt nu zo een merk voor verwarming ?

afbeelding van jochem-3
09/02/2007 - 19:20

nouja op www.cv-shop.nl (op het forum aldaar) is iedereen positief over deze ketel, over het merk in het algemeen ook, degelijke onderdelen en geen haperende 3weg kleppen enz. ik heb de ketel zelf online besteld, die vriend van mij is loodgieter dus heeft hem goed opgehangen, alleen aangezien hij geen ervaring heeft met Bosch ketels kan hij de storing niet verhelpen

afbeelding van jvk
28/02/2007 - 18:39
JvK

zelfde probleem gedetecteerd met een ruimtetemperatuurregelaar type TR 21 van Bosch, (op combiketel 35HRC CW5) waarschijnlijk lag dit ook aan de kamerthermostaat, waarschijnlijk weet ik morgen meer, moet dan een nieuwe gaan monteren. Nader bericht volgt ;)

en op de reactie "wie neemt nu zo een merk voor verwarming"
wil ik zeggen dat Bosch cv-ketels voorheen Radson ketels waren, en Radson nog steeds onderdeel is van Bosch, dit zijn altijd al goede ketels geweest, zeker prijs kwaliteit verhouding, met 5 jaar garantie op de warmtewisselaar etc.

grtz,
JvK

afbeelding van jvk
08/03/2007 - 23:28
JvK

verwijder het stekkertje dat naast naast het stekkertje zit van de modulerende aansluiting (de groene) je moet het stekkertje met de zwarte draadjes eruit halen, dan krijg je geen storing meer.

Grtz,
JvK

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.