Boring verticale aardsonde | Ecobouwers.be

U bent hier

Boring verticale aardsonde

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van spike
13/04/2007 - 12:56

Wat is de richtprijs voor 267 boormeter bij plaatsen verticaal captatiesysteem voor een warmtepomp. De offerte die ik binnen heb vermeldt: 8250,- wat neerkomt op +/- 30,9 Euro/boormeter exc. BTW.
Correcte prijs of wat erover (ik dacht aan 25 Euro/boormeter, wat nog altijd behoorlijk prijzig uitvalt!)

Jan

3 Reacties

Reacties

afbeelding van roover
13/04/2007 - 14:32

Hallo,

Ik heb ooit een richtprijs gekregen van 50 EUR per meter boordiepte, was wel all-in (BTW etc.)
Wij zijn toen van het warmtepomp-idee afgestapt...

afbeelding van marc-4
13/04/2007 - 14:44

DIT is DE reden waarom ik uiteindelijk voor de lucht/lucht warmtepompversie gekozen heb.
INVESTERING speelt ook mee en het feit dat de COP van zo'n lucht/lucht installatie misschien wel boven de 6 kan zijn terwijl deze van mijn warmtepomp slechts 4,4 is zal de meerprijs niet verantwoorden. O ja met een grondwarmte/water systeem met buffervat kan je je elektriciteitsverbruik misschien wel verschuiven naar de goedkopere nachttarieven echter met de invoering van het weekendtarief zal dit ook niet veel meer uitmaken. Met buffervaten heb ik geen goede ervaring (zonnepanelen).
O ja mijn installatie 9,6KW unit buiten (2180Watt verbuik bij 7°C) en de units binnen (5, 3.5, 2.5 en 2.5) komt incl plaatsing en speciaal gekleurde aluminiumprofielen uit op 7.500€ incl BTW (installatie 2004).
De kostprijs is ook de reden dat ik andere kamers, die nu via lage temperatuursstraling worden verwarmd wanneer noodzakelijk, niet heb uitgerust met een warmtepomp, het zou me 80€/jaar sparen en binnen enkele jaren zijn de kids de deur uit, vóór de terugverdienperiode van de installatie.

afbeelding van spike
13/04/2007 - 14:44
Jan

Bij het De Nayer Instituut adviseerde men: 25 Euro/ meter boring als richtprijs - toch zéér uiteenlopende verschillen qua prijs. Ik denk dat zo'n boring toch best gebeurd door firma met expertise in deze materie...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.