boiler 120 liter 3 fasen : 3x 230V te schakelen | Ecobouwers.be

U bent hier

boiler 120 liter 3 fasen : 3x 230V te schakelen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van eddy tuytschaever
11/01/2007 - 13:22

graag zou ik van jullie wat ideetjes krijgen over hoe ik mn boiler op 3x 220V kan aan of afschakelen op gezette tijden, vermits deze constant niet constant moet aanliggen me dunkt.. ik had allereerst gedacht aan een magneetschakelaar om de 5120 W te schakelen en de magneet ervan te besturen dmv een schakelklok...maar dan schakel ik heb enkel aan op bepaalde uren van de dag... vermits het om een koperen vat gaat zal dat wel een tijdje warm blijven me dunkt...iemand een zelfde idee al gerealiseerd, zo ja, hoe, en anders nieuwe ideetjes altijd welkom (met schema indien mogelijk aub)
groetjes, eddy

4 Reacties

Reacties

afbeelding van gery
11/01/2007 - 14:10

normaal stuur je de magneetschakelaar door een thermostaat op/in de boiler

afbeelding van eddy tuytschaever
11/01/2007 - 14:33

Dit kan niet, vermits ik gebruik maak van 3x220V, en ik maar een hoofzekering van 25 A zitten heb, en de warmwaterboiler (niet van een CV, maar een losstaande elektrische dus) niet samen kan aangeschakeld worden met de kookplaat van reeds 7000 W ... vandaar ik dit niet kan gebruiken...verder is het ook zo dat ik niet weet of op de daalderop boiler er een uitgaand contact voorzien is voor de thermostaat..anders ware het inderdaad leuk om een soort van voorrangsregeling te maken..als de kookplaat aan staat dan geen boiler, anders de boiler aan totdat de temperatuur weer bereikt is he ... maar dan nog wil ik hem niet altijd aan laten staan he.. heb maar op bepaalde momenten warm water nodig he..temeer de boiler zorgt voor water van 85 °C
met genegen groeten, eddy

afbeelding van gery
11/01/2007 - 15:17

Een boiler MOET gestuurd worden door een thermostaat. Zonder thermostaat heb je nl geen controle over de temperatuur van het water.

afbeelding van Luc5
11/01/2007 - 18:06
luc

boiler moet gestuurd worden via thermostaat anders kan hij oververhitten,wat ge kunt doen is een schakelklok zetten die de boiler onderbreekt als ge aan het koken bent teminste als ge op vaste tijdstippen eet.
Zet er dus een thermostaat op het schakelcontakt zet ge in serie met het schakelcontact van de schakelklok en deze verbind ge met de spoel van de magneetschakelaar.
Ik zie dat ge 3x220v binnen krijgt wat ik eigentlijk een beetje raar vind zal eerder 3x400v + nul zijn als het 220v is een relais met spoelspanning 220v nemen,ander een relais met een spoel van 400v nemen ge moet er wel op letten dat u contacten van thermostaat en schakelklok 400v aankunnen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.