Blootsteling rotswol aan regen | Ecobouwers.be

U bent hier

Blootsteling rotswol aan regen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van joost-8
19/03/2007 - 18:04

Beste vrienden van het Energieforum,

Op aanraden van het forum laat ik 12 cm rotswolisolatie plaatsen die vervolgens dan zal bepleisterd worden. De aannemer heeft me verzekerd dat het geen kwaad kan dat de isolatie nat wordt, 'als het maar geen maanden aansleept'.

Wat denken jullie?

Kan enkele weken inderdaad geen kwaad?

Dank bij voorbaat,

Joost

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy_Martens
20/03/2007 - 00:04

Ja dat klopt,
en door de eventueel speciale daarvoor aanwezige cacheerlagen is dit zeker geen probleem. En die cacheerlaag zal wel aanwezig zijn aangezien dit een goede onderlaag vormt voor je crepi.
Groeten,
Rudy Martens

afbeelding van joachimdero
21/03/2007 - 08:57

beste,

ik heb nog geen bedrijven gevonden die minerale wol bepleisteren (zonder woekerprijzen). Kan je mij de naam van het bedrijf en de kostprijs doormailen of op het forum plaatsen a.u.b. Momenteel zou het in EPS gebeuren, maar mijn voorkeur gaat uit naar rotswol

bedankt

Joachim

afbeelding van joost-8
26/03/2007 - 21:27

Rudy,

Dank je voor je snel antwoord?

Wat is eigenlijk een cacheerlaag?

Joachim,

Rotswol + pleister (merk caparol voor de prijs voor 102 euro. Met Eps zou het 10 euro goedkoper geweest zijn. brandveiligheid en dampopenheid deden ons kiezen voor de duurste oplossing. Ik mail je de naam van de firma.

Allen,

Heeft er iemand ervaring met minerale pleister? Dit lijkt me de beste oplossing omwille van de damopenheid maar heb schrik dat deze te snel groen zal worden. Kunstpleister zou ook damp doorlaten maar of dit in dezelfde grootorde is, betwijfel ik en ... het blijft toch plastic!

Iemand ervaringen?

Joost

afbeelding van Rudy_Martens
27/03/2007 - 22:27

Nog een opmerking:
Die watergedragen emulsies die je daar als afwerklaag op kan plaatsen hebben meestal een waterdampdoorlaatbaarheid van +-5% (Cori en WTCB kunnen dat testen in hun labo's).

Vocht achter de afwerklaag kan dus nog altijd verder naar buiten migreren.

Groeten,
Rudy Martens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.