blazen in EPDM | Ecobouwers.be

U bent hier

blazen in EPDM

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van IlseJoanna
27/03/2015 - 09:43

Beste

In november heb ik mijn plat dak laten isoleren en afwerken met EPDM. Nu keek ik deze morgen uit het raam en zag een heleboel kleine blazen in het EPDM. Nu vraag ik me dus af of dit normaal is en of dit kwaad kan? Er lopen spijtig genoeg, regelmatig katten op dat dak. Weet er trouwens iemand een truc om die beesten daar weg te houden?
Maar nu vraag ik me dus af of dit de kwaliteit van mijn dak beïnvloedt en of ik dus moet gaan discussiëren met de dakwerker.
Alvast bedankt.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van AntonLaenen
27/03/2015 - 21:28

Van het EPDM zelf ken ik niet veel maar als de blazen groot zijn/worden zou ik me gaan afvragen of de isolatie ook nog wel goed licht. Als de isolatie omhoog komt of er spleten tussen komen gaat dit ten koste van de isolatiewaarde.

Weet je welk isolatiemateriaal gebruikt werd ?

 

Zelf zie ik niet direct een verband met de katten maar om de katten wat van het dak te houden kan je misschien een kiezellaagje op de EPDM leggen, dit beschermt de EPDM bovendien ook wat beter. Wel zou ik nog even wachten met het leggen van kiezeltjes om de blazen wat op te kunnen volgen.

afbeelding van speedyken
27/03/2015 - 23:55

Hey,

 

 

afgaande op jouw post vermoed ik dat de EPDM verlijmd werd op PIR/PUR/... platen of harde houtplaten.

Normaliter wordt dit uitgevoerd via lijmrillen, in deze casu zijn kleine luchtbellen behoorlijk normaal.

Enkel een volledige verlijming (meestal duurder als eindklant) zou mogelijks geen luchtbellen mogen geven, doch zijn ze nooit uit te sluiten.

 

Conclusie, u hoeft zich geen zorgen te maken, enkel opletten dat eventuele naden degelijk verlijmd geweest zijn.

 

Greets

afbeelding van IlseJoanna
28/03/2015 - 11:56

Dank je wel, als het weer wat beter is ga ik zeker de naden eens controleren. De dakwerker in kwestie blijkt niet iemand te zijn die uitblinkt in fijne afwerking. 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.