blauwesteen | Ecobouwers.be

U bent hier

blauwesteen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van erik-15
22/01/2008 - 16:42

wij plannen in de nabije toekomst een nieuwe spouwmuur te metsen rond ons huis Nu is de vraag hoe ik mijn dorpels in blauwe steen kan laten rusten .Daar we 15 cm glaswol willen plaatsen kan de dorpel alleen maar op de spouwmuur vast liggen en ligt deze steen eigenlijk te balanseren op de smalle spouw en de raam moet er ook nog opkomen te staan met zijn volle gewicht Hoe wordt dit opgelost zonder thermische lekken te maken?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van isabelle-1
28/01/2008 - 00:39

Dat probleem is bij mij opgelost door gebruik te maken van een Ytong blok onder de blauwe steen over de helf van de dikte van de isolatie. Zo krijg je stevigheid voor de blauwe steen en loopt de isolatie ten minste gedeeltelijk door tot aan het raam.
Je kan het komen bezichtigen als je dat wenst (Vlaams-Brabant), de blauwe steen staat er nog niet. Er steekt 23 cm isolatie in de spouw.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.