BIOFOAMPARELS | Ecobouwers.be

U bent hier

BIOFOAMPARELS

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pgoris
03/12/2012 - 22:46

Heeft er iemand ervaring met BIOFOAMPARELS om een kruipkelder te isoleren?
Bestaan deze BIOFOAMPARELS ook in plaatvorm zoals EPS en XPS?

Alvast bedankt voor reacties.

Mvg,

Peter

1 Reactie

Reacties

materiaal is nieuw sinds aanvang 2011... Google effe ook met Biofoampearl
Dat gezocht wordt naar bio-ecologische betere isolatiewaarde zat er aan te komen...
De bio-ecolgische werden tot hiertoe in hun ongeëxpandeerde vorm gebruikt en daar is dus nog ruimte voor optimalisatie in de toekomst. 
Die biofoamkorrels zullen ongetwijfeld in plaatvorm of dekenvorm komen net zoals de cellulosevlokken intussen ook als dekens bestaan...
.
Voor hoge isolatiewaarden met natuurlijke produkten is momenteel het enig alternatief glaswol: Isover bereikte lambda 0,030 met multimax-30, wat wellicht de maximumgrens is van dit produkt.
Of uit de nanotechnologie superdure alternatieven: aerogel en aerorock. aerogel is qua grondstof verwant aan de silicagel-droogkorrels. Aerogel werd al in de petrocheische industrie gebruikt, waar geld dus geen belang heeft hee.
.
De vraag is of we willen wachten tot een nieuw technologisch produkt er komt en ook betaalbaar is voor jan modaal. En intussen nog 10 jaar energieverspillen + CO² uitstoot geven tijdens dit wachten of gebruik willen maken van wat bestaat aan mens-en-natuurvriendelijke produkten....

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.