bio-warmte door compostering van houtschilfers | Ecobouwers.be

U bent hier

bio-warmte door compostering van houtschilfers

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van ive van bostraeten
03/06/2006 - 22:50

Hallo,

Ben bezig met het bouwen van een bio-warmte installatie door de compostering van houtschilfers. Door een hoop gehakselde schilfers (8m³) loopt een koperen serpentijn waardoor water circuleert. Dit is op zijn beurt aangesloten op een verwarmingselement. De temperatuur in de hoop is schommelt rond de 50°. Ik zoek dringend informatie over de parameters van de compostage, met betrekking tot de warmteproduktie. BVB wat zijn de maximuumtemperaturen, hoe kan je die opdrijven, hoe lang zullen de schilfers warmte blijven produceren, welke bacteriën veroorzaken de warmte door het omzettingsproces?
Heeft hier iemand wetenschappelijke informatie over?

Hartelijk

Ive Van Bostraeten
0494 22 41 71

1 Reactie

Reacties

afbeelding van frank-41
11/06/2006 - 13:40

hallo ive,

ik ga jammergeonoeg niet op je vragen kunnen antwoorden, maar het concept sprekt me uitermate aan...

juist enkele vraagjes:
1. waarom houtschilfers en geen gewone composthoop?
2. als je compost/houtschilfers na enkele jaren tot aarde is omgevormd, hoe ga je dan te werk om alles te verwijderen, en te vervangen door nieuwe compost/houtschilfers? ik bedoel: zijn die leidingen gemakkelijk af te koppelen en hoe zorg je ervoor dat je je leidingen niet beschadigd bij het afgraven van de 'in aarde omgevormde houtschilferhoop'..

groeten

Frank Delaere

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.