binnenmuur plaatsen | Ecobouwers.be

U bent hier

binnenmuur plaatsen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van alain
02/10/2005 - 21:36

Hallo,

We hebben een oude woning gekocht (+-100jaar, open bebouwing) en gaan dit grondig renoveren.

Maar mijn vraag is de volgende: De buitenmuren zijn 35cm dik zonder spouw.
Een gevelsteen voorzetten of bepleisteren mag niet van stedebouw, het uitzicht van de muur moet origineel blijven, dus zijn we verplicht om langs binnen te werken.

Ik had gedacht om van binnen een spouw te laten van +-5cm, en een YTONG van +-20cm te zetten, daarbij worden de draagbalken (die in de muur zitten doorgezaagd en op de Ytong stenen geplaatst (om koude bruggen te vermijden)

We zouden uiteraard kleine gaten in de buitenmuur voorzien(onder-en bovenkant)zodat de spouw kan ventileren (doorslag van de regen). Onderkappen doen we ook.

Zijn er mensen die een betere oplossing hebben!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
03/10/2005 - 00:07
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Onderkappen is voor niets nodig indien je een nieuwe binnenmuur met luchtspouw plaatst. Je moet er wel voor zorgen dat eventueel water in de luchtspouw naar buiten kan afvloeien (doorheen de verluchtingsgaten).

vr gr

Pluto

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.