Binnenmuur in (keramische) steen of Gyproc?? | Ecobouwers.be

U bent hier

Binnenmuur in (keramische) steen of Gyproc??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van olivier-5
15/01/2008 - 22:49

Hallo

Bij onze verbouwing hebben we volgend probleem. het betreft een oud (+-1900) alleenstaand gebouw met dikke massieve baksteen muren. Ons idee was de inertie hiervan te gebruiken en langs de buitenkant te isoleren en een steen voor te zetten. Gezien dit niet kan voor stedenbouw (muur loopt nu al over de rooilijn) zijn we genoodzaakt langs binnen te isoleren.

Mijn vraag is dus hoe we dit het best zouden aanpakken. Gevoelsmatig en uit literatuur opteren we liever voor een keramische binnenmuur (porotherm) met isolatie. Maar onze architect zweert erbij dat gyproc even goed is en stelt voor dubbele platen te gebruiken. We staan hier nogal sceptisch tegenover: holle, "goedkope" (wel positief natuurlijk:) indruk en is dit een ecologisch alternatief, goed voor lage energiewoningen?

Alvast bedankt voor de reacties
Olivier & Gwendoline

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/01/2008 - 08:47
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Ik vraag me nog steeds af waarom er dubbele gyproc wordt gezet. Dat is niet zoveel steviger als enkele gyproc, als je een gat maakt en het brokkelt uit, dan heb je sowieso geen grip meer, 1 of 2 platen, maakt niet uit.

Wij hebben eerst vezelplaten gezet en daar gyproc op gevezen. Bijkomend voordeel: je kan overal vijzen, ook om de gyproc te bevestigen. Zalig.

Zet tegen de binnenmuur gewoon een keperwerk van gewenste dikte, isoleer en zet er platen en dan gyproc tegen. Kan ook Fermacell zijn.

afbeelding van walter-5
16/01/2008 - 08:56

of gebruik pavatex platen (diktes tss 2 en 10 cm)
dan kan je gewoon platen tegen je muur vastzetten en deze zijn tegelijk ook de isolatie
En daarna bepleisteren.
en ze zijn ook beter warmtebufferend!
kost wel meer dan de methode van karl

afbeelding van jean-24
22/01/2008 - 01:10

Beste Olivier,

Als je Gyproc plaatst let dan op voor opstijgend vocht van de vloer!!!!!! Wat denk je van Ytong blokken? Wordt gewoon gekleefd en hierop kan je Gyproc plaatsen met speciale kleeflijm.
Het langs de binnenzijde isoleren van een huis is zeer complex i.v.m. vochtploblemen.

Groetjes,

Jean

afbeelding van walter-5
22/01/2008 - 10:15

is er nog altijd een probleem, indien men eerst pur spuit op de vloer
dan heeft men toch geen opsteigend vocht via de vloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.