bewust ventilatiedebiet | Ecobouwers.be

U bent hier

bewust ventilatiedebiet

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Wouter Bruijninckx
03/11/2012 - 13:50

Zou iemand me kunnen uitleggen wat het bewust ventilatiebdebiet precies is? Ik kom het vaak tegen maar weet niet wat het betekend...
Het zou handig zijn moest ik dit weten voor mijn eindwerk :)
alvast bedankt

2 Reacties

Reacties

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
03/11/2012 - 14:41

 

 

Het bewust ventilatiedebiet is het debiet dat door het ventilatiesysteem door het huis wordt gestuurd volgens de ventilatienormen, aangepast door het EPB. De in- en exfiltratiei zijn hier niet inbegrepen. De EPB-regelgeving hanteert voor haar berekening nog eens een andere formule die rekening houdt met het volume van het huis en geen rechtstreeks verband houdt met de normen. Men moet in elk geval wel rekeninhg houden met de normen. In het geval van systeem C is het voldoende de nodige inlaatopeningen te voorzien, gekoppeld aan de juiste doorvoeropeningen en de nodige afvoer volgens de norm van de vochtige ruimten. Aanvoer en afzuiging moeten hier dus niet overeenkomen. Bij het systeem D moet men wel het bewijs leveren dat de werkelijk opgemeten debieten aan de norm beantwoorden.

afbeelding van Wouter Bruijninckx
03/11/2012 - 17:58

oke, bedankt voor de uilteg

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.