betonplaat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.

We hebben zopas voor onze nieuwe achterbouw de aarde weggegraven voor de betonplaat. Onze architecte had geen isolatie voorzien, maar na lang aandringen van mijnentwege is er diep genoeg gegraven om de bodem wél te isoleren.

Ik heb me op de site al suf gezocht naar een tekening voor de opbouw van de vloer, maar ik vind nergens het volledige plaatje.

We hebben een diepte van 30 tot 35 centimeter. De vloer zal uiteindelijk hout worden. Nu vraag ik me af wat de beste opbouw is om binnen die (voldoende!) ruimte van 35 cm zo efficiënt mogelijk te isoleren. Tussen de houten vloerkepers, onder de betonplaat (zie ik niet zo goed zitten), tussen betonplaat en chappe, ...?

Welk isolatiemateriaal gebruik ik het best (EPS?)

Moet er ergens een dampscherm worden voorzien of is dat hier niet nodig?

Mijn idee (= van een complete leek, maar met goeie wil :-):

-PE-folie
-gewapende betonplaat van ongeveer 15cm
-EPS (Unid***????) 10cm
-chappe (moet die gewapend zijn?). In die chappe zouden de leidingen komen
-eik

Mis ik iets? Andere en betere opbouw mogelijk? Moet er ergens nog iets van dampding worden voorzien?

De funderingen zijn deze week gegoten, over een paar dagen beginnen we dus aan de betonplaat. Elke suggestie is dus meer dan welkom, want binnenkort moet er beslist worden!

Alvast heel erg bedankt!!!

Tina