betonbalk | Ecobouwers.be

U bent hier

betonbalk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van nick-1
02/11/2006 - 08:11

Ik ben een nieuwbouw huis aan het zetten, maar vooraleer we de welfsels boven het gelijkvloers leggen moeten we overal een betonnen balk storten op de muur. Nu, zo'n betonnen balk is nogal en koud ding. Is het ook mogelijk om zo'n balk te isoleren zonder dat de sterkte verdwijnt ? Natuurlijk komt er tegen de buitenkant nog wel een 6-7 cm rockwoolisolatie tegen, maar toch.
Een andere vraag, aan debuitenkant komen zo van die BFS steunen tegen om de fassaatsteen op te metsen. Die zitten met zo'n staalplaatje tegen die betonnen balk geschroefd. Zou ik iets tussen de beton en dat plaatje kunnen steken zodat de koudebrug wat weg is. HEt moet natuurlijk wel stevig zijn want anders valt straks mijn fassaat terug naar beneden :-)

4 Reacties

Reacties

afbeelding van bentheuwis
06/11/2006 - 16:03
ben

Nick,

het verschil tussen uwe (waarschijnlijk) snelbouwsteen en de betonbalk qua isolerend vermogen is niet veel. Isoleren doe je trouwens met isolatie. De invloed van de betonbalk is verwaarloosbaar. Trouwens de welfsels zijn toch ook beton.

Wat betreft de ophanging van je L-profiel. Je zal hier altijd een koudebrugje krijgen ter hoogte van de ophanging. Plakabeton heeft een korbosysteem waarbij de koudebrug wordt geminimaliseerd en de isolatie over de ophanging kan doorlopen.

Als de overspanning niet te groot is (max. 3.00m) en je tweezijdig opleg hebt kan je ook werken met een L-profiel met verhoogde flens (te laten berekenen door uw ingenieur) zonder verankeringen naar de achterliggende balk.

mvg

ben

afbeelding van nick-1
06/11/2006 - 13:28

Ja, maar ne betonnen balk is koud op zich eh ?

nee de fassaatsteen hangt bij mij , aangezien het gelijkvloers met trespa bekleed wordt en de fassaat dus pas op het eerste verdiep begint.

afbeelding van eric de herdt
06/11/2006 - 12:56

Hallo

Normaal zit die betonnen balk (ringbalk)toch binnen de geisoleerde schil ik zou niet weten waarom die extra geisoleerd moet worden.
Je 2 de vraag begrijp ik niet,staat je fasadesteen niet mee op de fundering?
Graag wat meer uitleg wat betreft de geehele opbouw

MVG Eric

afbeelding van nick-1
06/11/2006 - 12:09

niemand ?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.